Åbent Landbrug: - Det er vigtigt at fortæller, hvad vi går og laver

Claus Marx Hansen er mælkeproducent i Husby, og én af seks fynske landbrugsværter, der søndag den 19. september åbner stalddørene for interesserede. Han glæder sig til besøgene og er klar til de godt 100 deltagere, der allerede har benyttet sig af den forhåndstilmelding, der på grund af corona, er nødvendig i år.

Der er fire rundvisninger i løbet af dagen, hvor man skal forhåndstilmelde sig inden ankomst. Rundvisningerne varer halvanden time og vil blandt andet gå forbi de 160 jerseykøer og 180 kalve, der er på Bakkegaard. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Søndag den 19. september åbner flere fynske gårde stalddørene og inviterer inden for til »Åbent Landbrug«.

For at værne om både sikkerheden og sundheden er det i år nødvendigt at forhåndsbooke sit besøg. Det gøres enkelt på hjemmesiden www.aabentlandbrug.dk, hvor det via postnummer er muligt at finde frem til de gårde, der er beliggende i ens nærhed.

På gårdene er det muligt at deltage i enten det traditionelle åbent hus, hvor man selv går rundt og oplever forskellige aktiviteter, eller man kan tilmelde sig rundvisning i mindre grupper, hvor man som gæst bliver vist rundt af landmanden på gården. Hvilke gårde, der tilbyder hvad og hvornår, fremgår ved forhåndstilmeldingen.

På Fyn deltager i år fire mælkeproducenter samt uddannelsesstederne Kold College Jordbrug og Dalum Landbrugsskole Korinth.

Personlig dialog

Claus Marx Hansen, der driver ejendommen Bakkegaard i Husby blot en kilometer fra Lillebælt, er med som vært for første gang.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi fortæller, hvad det er, vi går og laver. Det vil jeg gerne gøre ved at tage mine gæster med på rundvisning.

- Jeg synes, det bliver mere personligt, og gør det nemmere for mig at komme i dialog med gæsterne på den måde. At der er tilmelding gør, at jeg føler, at jeg er bedre forberedt. Vi ved, hvor mange der kommer, og hvornår på dagen de er her. Jeg ved, hvad jeg har at forholde mig til.

Gårdens egen hjemmeside

Fremvisning og fortælling om produktionen ligger ikke Claus Marx Hansen helt fjernt. En gennemarbejdet hjemmeside fortæller Bakkegaards historie og gør det muligt for interesserede at få et nært indblik i produktionen på ejendommen, allerede inden ankomst.

Der er 160 malkekøer og 180 kalve på Bakkegaard, samt 150 hektar med græs, korn og majs.

Åbent landbrug på fynske gårde

Bakkegaard, Sjobjergvej 5, 5592 Ejby (www.bakkegaardlandbrug.dk)

Lykkesholm, Juelsbergvej 12, 5463 Harndrup

Rødme Nygaard, Rødmevej 23, 5771 Stenstrup

Højvang, Råstrupvej 6, 5854 Gislev

Kold College Jordbrug, Bjørnemosevej 190, 5260 Odense

Dalum Landbrugsskole, Spanget 7, 5600 Faaborg

Læs også