Danmarksmester i jordfrugtbarhed

På Økologikongressen 2021 blev den første Danmarksmester i Jordfrugtbarhed kåret. Vinderen blev den økologiske planteavler Christian Bang fra Fyn.

Den første Danmarksmester i Jordfrugtbarhed for økologer er nu fundet. Det er den økologiske planteavler Christian Bang fra Ørelykkegaard på Fyn, som kan bryste sig af den fine titel. Han blev udnævnt som vinder af konkurrencen den 25. november på Økologikongressen 2021.

Christian Bang driver en økologisk planteavlsbedrift på 75 hektar på Fyn, hvor han også passer jord for to kollegaer. For at optimere udbyttet af afgrøderne veksler han mellem, hvilke afgrøder han dyrker år efter år.

- Christian har stort fokus på det fysiske miljø i jorden, og forsøger at holde sig til så lidt og skånsom trafik som muligt. Christian benytter sig også af præcisionslandbrug på sin bedrift, hvor han blandt andet regulerer og tilpasser uddelingen af gødning.

- Hans efterafgrøder tilpasses også den enkelte marks behov, og de blomstrende efterafgrøder tiltrækker masser af insekter. Han har desuden fokus på at få vendt så meget plantemateriale som muligt ned i mulden, da det er en vigtig faktor for at fremme jordens frugtbarhed, skriver Landbrug & Fødevarers presseafdeling i en meddelelse.

 

Læs også