Hjørring bliver vært for DM i Skills 2026

DM i Skills i 2026 skal foregå i Hjørring. Det har bestyrelsen i SkillsDenmark besluttet efter en grundig proces, hvor også Randers Kommune var i spil til det sidste.

DM i Skills, hvor 300 unge kæmper inden for forskellige fag om at blive landets bedste, løber inden længe af staben i Roskilde, nærmere bestemt den 18. til den 20. april, men bestyrelsen i SkillsDenmark har netop offentliggjort værtsbyen for 2026 – nemlig Hjørring.

- DM i Skills skal være for hele landet, og vi har en klar målsætning om at komme rundt i alle regioner og også meget gerne udenfor de større byer. Samtidig har Hjørring god erfaring med store events fra Dana Cup, og derfor er vi utroligt glade for, at Hjørring har valgt at ansøge om at blive værtsby for DM i Skills. Og vi glæder os til at arbejde sammen om at skabe et fantastisk event i 2026, siger formand for SkillsDenmark, Søren Heisel.

Glæde i Hjørring

I Hjørring Kommune er der stor glæde over det kommende værtskab. Kommunen ser det som en enestående mulighed for at promovere erhvervsuddannelserne og inspirere og motivere flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse som vejen til en spændende karriere.

- Det er fantastisk, at vi får DM i Skills til Hjørring. Erhvervsuddannelserne spiller en afgørende rolle, når vi skal sikre regionen en veluddannet og kompetent arbejdsstyrke i fremtiden. Med DM i Skills får vi en unik mulighed for at sætte fokus på de mange karrieremuligheder, uddannelserne åbner for. Vi glæder os til at byde deltagerne, deres familier og alle interesserede velkommen til nogle festlige og faglige dage i april 2026, lyder det fra borgmester Søren Smalbro.

DM i Skills forventes at blive besøgt af mindst 50.000 i løbet af de tre udstillingsdage. Arrangementet kommer til at foregå i området omkring Park Vendia i Hjørring over fire dage i april 2026. Ud over de eksisterende haller etableres en teltby på 20 til 25.000 kvadratmeter i området.

Randers var i spil til det sidste

I ansøgningsprocessen klarlægger SkillsDenmark i samarbejde med den mulige værtsby logistik, infrastruktur, eventafholdelse og regional opbakning, og her var både Hjørring og Randers stærke bud. Til sidst blev det SkillsDenmarks politiske ambition om at flytte mellem regioner og samtidig besøge de mindre tæt befolkede områder, der blev udslagsgivende.

- Vi glæder os til at flytte DM i Skills nord for Limfjorden for første gang, og Hjørring har allerede imponerende ambitioner for, hvordan de bruger DM i Skills til at sætte erhvervsuddannelser på dagsordenen i hele regionen – også i perioden frem til 2026. Det er fantastisk, at vi har haft to så gode og stærke kandidater til at blive værtsby, og vi håber meget på at holde dialogen med Randers med henblik på et fremtidigt samarbejde, siger næstformand i SkillsDenmark, Michael Boas Pedersen.

Læs også