Landmand bruger Facebook til at bejle til kommende elever

Et dronebevis blev for landmand Mogens Hjort Jensen, Djursland, indgangen til at bruge de sociale medier til at vise Bakkegården frem og tiltrække kommende elever.

- Så længe vi virker troværdige, og vi kan stå inde for alt det, vi lægger op, så tror jeg bestemt, at det gavner os i den sidste ende – og det kan være med til, at den enkelte elev vælger os. Sådan siger mælkeproducent Mogens Hjort Jensen, Djursland. Foto: Djursland Landboforening

Den 29. december 2020 besluttede Mogens Hjort Jensen sig for at oprette en Facebookside til sin bedrift Bakkegården, som ligger nær Grenaa på Djursland. I første omgang var tanken bag oprettelsen af siden, at Mogens kunne have et sted, hvor han kunne have de nyproducerede dronevideoer liggende tilgængelig for alle.

- Igennem generationer er der blevet taget mange billeder af bedriften, og det vil jeg også gerne bidrage til. Jeg ønskede, at det kan ses af alle, og her er Facebook en god platform. At det så har vist sig, at det også kan bruges til andet, kom senere, fortæller mælkeproducent Mogens Hjort Jensen.

Hverdagen i tekst og billeder

Kort efter de første videoer blev lagt på Bakkegårdens nye Facebookside, skete der i mellemtiden noget. Flere af Mogens’ elever havde igennem tiden efterspurgt en side, som de kunne vise frem, når familien og vennerne spurgte til arbejdspladsen. Det, syntes Mogens, var en god ide, men som han selv siger, så kommer der sjældent andet end et skrevet »ja« eller »fint« fra hans side, så han havde altså brug for hjælp, hvis der skulle gang i den nye facebookside. Og det fik han, da Sandra Pico blev ansat som fodermester. Hun er skrap på det med tekst, billeder og opslag, og pludselig viste den nye Facebookside Bakkegårdens hverdag i tekst og billeder.

- Vi fandt jo hurtigt ud af, at der regelmæssigt skal noget på siden, hvis det skal virke. Så det kommer der. Teksten står Sandra for, og så tager jeg mig ofte af billeder og video. Jeg har altid godt kunnet lide at tage billeder, og jeg synes, det er langt nemmere at forklare noget, når det er visuelt, så for mig tager det ikke lang tid, fortæller Mogens Hjort Jensen, som naturligvis selv skal godkende den tekst, der kommer på Facebook.

- Det tager vi over morgenkaffen, og så er det hurtigt klaret.

Her arbejder jeg

Mogens Hjort Jensen bliver stadig overrasket over, hvor langt nogle af hans opslag når ud. Det glæder ham særligt meget, når han finder ud af, at de elever, der søger job hos ham, har været forbi Bakkegårdens side.

- Det er ikke en selvfølge, at man kan skaffe mandskab, og vi vil naturligvis gerne have de bedste elever ligesom alle andre. Det er godt, at vi hører, at eleverne har fået kendskab til os via Facebook, og at de har fulgt med i, hvad vi går og laver, mener Mogens Hjort Jensen.

- Så længe vi virker troværdige, og vi kan stå inde for alt det, vi lægger op, så tror jeg bestemt, at det gavner os i den sidste ende – og det kan være med til, at den enkelte elev vælger os.

Læs også