Spejdere giver en hjælpende hånd til juletræsproducent

Behovet for bæredygtighed og omtanke for naturen har aldrig været mere aktuelt end nu. Et spirende fællesskab mellem den økologiske frø- og planteproducent FairTrees og De grønne Spejdere fra Brædstrup har gjort, at spejderne i år giver en hjælpende hånd med lugearbejdet i planteskolen.

Indehaver af Fair Trees, Marianne Bols, kalder det ”win-win” med spejder-samarbejdet. Hun får luget i juletræerne, og de lokale grønne spejdere får råd til paddleboards. Arkivfoto

Fair Trees råder over 24 hektarer økologisk jord, hvor af der på fire hektarer dyrkes én million økologiske juletræsplanter. Lugearbejdet foregår manuelt og en hjælpende hånd fra delokale spejdere i Brædstrup er derfor meget velkommen.

Fair Trees tog forleden imod 10 spejdere fra foreningen De Grønne Spejdere. Spejderne gav en hjælpende hånd ved lugningen mellem de mange frøbedsplanter.

På den måde er de med til at løse virksomhedens problem med at skaffe arbejdskraft.

- I et økologisk landbrug, som vores, er der mange ting, der skal klares manuelt, og vi er derfor super glade for, at spejderne vil hjælpe os med at renholde vores frøbedsplanter. Derudover er vi også glade for at kunne hjælpe spejderne med at skaffe midler til deres foreningsaktivitet - så det er en ren win-win situation, fortæller ejer af Fair Trees,Marianne Bols.

Ti friske spejdere

Frisk luft, fællesskab og godt humør vil derfor være centralt, når der med håndkraft skal luges imellem de mange planter.

De Grønne Spejdere så også frem til en hyggelig dag på planteskolen, og ikke mindst en unik mulighed for at kunne samle midler ind til deres forening og samtidig være med til at hjælpe og gøre noget godt for naturen.

- Vi er super glade for at kunne samarbejde med Fair Trees, der ligesom os vægter fællesskab og naturen højt. Vi ser derfor frem til hjælpe med lugearbejdet. Og i år har vi valgt, at vores indtjening skal gå til at kunne købe nogle paddleboards, som vi kan bruge på Ring sø, fortæller repræsentant fra De Grønne Spejdere, Helle Thomsen.

Fair Trees

Fair Trees er et internationalt juletræskoncept

godkendt af Fair Trade Danmark. Juletræerne

bliver produceret under størst muligt hensyn

til miljø og medvirker til forbedret

arbejdsmiljø, uddannelse og udvikling. Mere end 90 % af alle juletræer, der sælges i

Europa, dyrkes på frø fra Kaukasus i Georgien.

Hvert år sælges der mere end 650.000 Fair Trees

Se mere på: https://fairtrees.dk

Læs også