Konference byder på festtale, debat og underholdning

Der er lagt op til en interessant dag, når ni jysk-fynske landboforeninger holder landbrugskonference i Vingsted Konferencecenter den 5. december.

Hvordan kommer landbruget til at se ud i fremtiden? Hvordan klarer erhvervet den grønne omstilling, og hvordan fastholder erhvervet den næste generation?

Det er blandt de store spørgsmål, der bliver stillet, når Østjysk Landboforening, Landboforeningen Odder-Skanderborg, Vejle-Fredericia Landboforening, Samsø Landboforening, Landboforeningen Kronjylland, Landboforeningen Midtjylland, Østjydsk Familielandbrug, Familielandbruget Midtjylland og Centrovice afholder landbrugskonference den 5. december fra 14 til 21 i Vingsted Konferencecenter.

Vanopslagh og Støjberg på plakaten

På konferencen afholder partiformand i Liberal Alliance, Alex Vanopslagh en festtale for landbruget, og også Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, er på plakaten som deltager i et debatpanel.

Her får hun selskab af blandt andre klimaforsker Sebastian Mernild, Poul Pettersson fra Arla, Steen Bitsch fra Vestjyllands Andel og professor Katherine Richardson.

Landbrug i en brydningstid

Det er en omskiftelig tid for landbruget i Danmark, og det kommer konferencen til at bære præg af, lyder det.

- Fremtidens landbrug er temaet for dette års Landbrugskonference. Dansk landbrug er under kraftig omstilling, og klimaet og landbruget er på den politiske dagsorden, skriver arrangørerne i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Diskussionerne om en CO2-afgift, iltsvind og etablering af biogas går højt samtidig med, at landmændene i Danmark producerer fødevarer til danskerne og til eksport. Konferencen stiller skarpt på mange aspekter af landbrugsproduktionen i Danmark.

De 450 deltager kan også møde flere unge landmænd, Verdens Bedste Nyheder, Verdens Bedste Fødevarer og komikeren Torben Chris. Sidstnævnte er en flittigt brugt entertainer, men kom også i landbrugsfokus, da han i 2021 kritiserede efterafgrødereglerne for at være for rigide.

- Tænk at have et job, hvor du kan gøre alt rigtigt, og så kan vejret stadig ødelægge det hele. Ja det er naturligvis svært at sætte sig ind i som politiker, hvor man jo må vade i fejl, og stadig få samme løn, skrev Torben Chris i et Facebookopslag ved den lejlighed.

Det er tredje gang, at foreningerne afholder Landbrugskonferencen.

Læs også