Suzanne revolutionerer ammoniakproduktionen med et strejf af »magi«

Den 29-årige postdoc ved DTU Suzanne Zamany Andersen har sammen med sit hold fundet en bæredygtig måde at fremstille ammoniak, der oftest bruges til kunstgødning. Hun kalder selv metoden for magisk, og hun har tryllebundet forskerverdenen i en sådan grad, at hun har modtaget H.C. Ørsteds forskertalentpris.

Vi bliver fortsat flere mennesker på kloden, flere munde, der skal mættes og dermed flere afgrøder, der skal dyrkes til at brødføde os alle. Ligesom det gør sig gældende for os, kræver planter også næring for at kunne vokse, og her kommer gødning ind i billedet. Men i en verden, hvor vi er blevet mere opmærksomme på vores klimaaftryk, og hvor ord som »bæredygtighed« skal bære vores samfund fremadrettet

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs mere om 30 under 30

Følg med, når der stilles skarpt på 30 under 30 i landbruget. Læs, hvad der driver 30 unge med prominente positioner eller bemærkelsesværdige bedrifter.

Læs mere her

Læs også