Arla lancerer plante-smør

Arla lancerer deres Jord Spreadable, der er en plantebaseret smør lavet på havre og raps, og som ikke smelter, hvis den står fremme på køkkenbordet.

Nu lancerer plantebrandet Jord, (stavet JÖRÐ), som ejes af Arla, for første gang et alternativ til traditionelt smør. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse tirsdag.

Jord Spreadable er et smørbart produkt lavet på nordisk havre og raps, og har den finurlige egenskab, at den ikke smelter, mens maden tilberedes. Smøralternativet er 100 procent plantebaseret og fremstilles på råvarer fra nordiske gårde.

Ligesom Jords øvrige produkter, er det smørbare produkt uden kunstige smags- og farvestoffer eller tilsætningsstoffer.

- Danskerne har taget rigtigt godt imod Jords havredrikke, og derfor er vi glade for, at vi nu kan udvide sortimentet med en plantebaseret smørbar. Der er flere danskere, der vælger plantebaserede produkter, og for dem er Jord Spreadable et nyt produkt, der er lavet på naturlige ingredienser, siger Louise Egsgaard Knudsen, som er Global Brand Manager hos Jord, der er et selvstændigt brand i Arla.

Smelter ikke på morgenbordet

Jord Spreadable er et plantebaseret smørbart produkt, som er markedsført til dem, der gerne vil afprøve planteprodukter, og til dem, der i forvejen lever fuldt ud plantebaseret.

- Det er vigtigt for os at lave produkter i meget høj kvalitet og på gode, nordiske råvarer. Vores nye smørbare produkt har en god smag samtidig med, at den er alsidig og kan bruges i alt fra madlavning til at smøre på bagværk. Og så smelter den ikke, når den står ude på køkkenbordet, og det er en stor fordel ved Jord Spreadable, fortæller Louise Egsgaard Knudsen.

Jord-brandet så dagens lys for lidt over et år siden, og serien indbefatter fire forskellige havredrikke: Jord Oat & Vanilla, Jord Oat, Jord Oat & Barley og Jord Oat & Hamp.

Jord Spreadable kan findes i køledisken i supermarkeder over hele landet til en vejledende pris på 16,95 kroner.

Om Jord

Jord er et nyt, selvstændigt startup-brand i Arla. Jord består udelukkende af plantebaserede produkter, og alle produkter er lavet af naturlige og ingredienser fra den nordiske natur. I 2020 lancerede Jord de tre havredrikke: Jord Oat, Jord Oat & Hemp og Jord Oat & Barley. I foråret 2021 blev Jord Oat & Vanilla på 500 ml. lanceret. Nu lancerer Jord sin første smørbar. Arla planlægger løbende at lancere flere plantebaserede produkter.

Læs også