Små og store landbrugere i L&F er uenige om landbrugsstøttemidler

Familielandbrugere holder regeringen og Landbrug & Fødevarer op på landbrugsreformens løfte om en større andel til de små bedrifter af den direkte landbrugsstøtte.

Kurt Jørgensen er kvægbonde med 30 ammekøer og 30 ammekalve og 45 hektar jord i omdrift med græs og korn. Han mister flere penge på afskaffelsen af betalingsrettighederne for kvæg, end han får ind igen med den nye basisindkomststøtte:  - Det vil koste mig 120.000 kroner om året. Og det kan mærkes for en bitte biks som vores, siger Kurt Jørgensen, som vil søge om tilskud fra den kommende bio-ordning for græsslæt.

Den danske stat har fået Europa-Kommissionen på nakken i forbindelse med den fremtidige forvaltning af de direkte betalinger fra landbrugsstøtten.

Landbrugsdirektoratet i Bruxelles ikke har tiltro til, at pengene står til at blive fordelt i Danmark med en ny fordelingsnøgle, der giver større vægt til små landbrug i forhold til de store.

Det, har EU-regeringerne ellers vedtaget, skal ske som en af de politiske målsætninger for EU’s reform af den fælles landbrugspolitik (CAP).

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også