Fjerritslev dyrskue bød på godt vejr og dyr af høj kvalitet

Der var stor cadeau til udstillerne, der kunne vise køer af ypperste kvalitet frem i ringen på Fjerritslev Dyrskue.

Vejret var bestemt ikke til at klage over, da Fjerritslev Dyrskue bød velkommen til udstillere og publikum lørdag den 18. maj.

Måske kunne man fristes til at sige, at vejret var en smule for godt. Enkelte dyr måtte da også køles ned i løbet af dagen, men dyreudstillerne forsikrede om, at dyrene sagtens kunne klare varmen.

Også arrangørerne var rigtig godt tilfredse – med knap 1.700 besøgende og udstillere var dyrskuet igen en succes.

- Vi er glade for den store opbakning, som vi år efter år oplever til skuet i Fjerritslev. Vejrguderne plejer at være med os – og i år var ingen undtagelse, sagde formand for dyrskuet, Jørgen Vigsø.

I år var der rekordtilmelding af dyr på Fjerritslev Dyrskue med hele 198 dyr mod 174 sidste år. Og det gjorde, at der var kamp om pladsen i ringen, men det hele forløb trods alt gnidningsfrit.

De 198 dyr, som var tilmeldt til bedømmelse, fordelte sig med: 85 kødkvæg, 79 malkekøer, 20 heste og 14 får.

Der var stor cadeau til kvægavlerne fra dommerne, da både malkekvæg og kødkvæg blev bedømt.

»Køer, vi både ønsker at se her, men også hjemme i stalden« og »topdyr« var blot nogle af de rosende ord, der lød fra dommerne i højtaleren.

Børnene satte rekord

Også blandt maskinudstillerne var der tilfreds at spore.

- Fjerritslev Dyrskue er et dejligt lokalt skue. Vi har haft en del besøgende og er godt tilfredse, lød det blandt andet fra Søren Hundahl på J. Hundahls stand, hvor der hele dagen var rift om at komme op i en af de to medbragte traktorer.

Udover at komme tæt på dyr og maskiner, var der desuden som noget nyt lagt op til at lave en rekord til børnenes rekordbog. Her gik rekorden ud på at få samlet flest børn i en korncontainer. Rekorden lykkedes med 58 børn i korncontaineren.

- Det var spændende at prøve at lave et rekordforsøg til børnenes rekordbog. Vi er glade for, at så mange glade børn havde lyst til at deltage. Det er da lidt sjovt at kunne se tilbage på det, når man bliver voksen. Tillykke til alle rekordsætterne, sagde dyrskuekoordinator, Karin M. Larsen.

Læs også