Veninder, naboer og vilde med dyrskuer

Martine Bon og Amalie Thygesen er begge blot 20 år gamle, men allerede erfarne dyrskue-veteraner. De mødtes som børn i forbindelse med dyrskue, og bakker i dag hinanden op som veninder og deltagere med henholdsvis får og kødkvæg på Ribe Dyrskue.

De var blot 8 år gamle, da de blev veninder – og stedet var i forbindelse med 4H og dyrskue i Varde. De i dag to 20-årige, Martine Bon og Amalie Thygesen, er stadig veninder, og deler fortsat den store interesse for dyrskuer.

- Vi gik begge til 4H og har udstillet sammen hvert år lige siden, fortæller Martine Bond, der tilføjer, at det ikke bare har handlet om Ribe Dyrskue, men for eksempel også Landsskuet i Herning, hvor de har boet sammen i campingvogn.

- Vi er en hel gruppe fra dengang i 4H, der har holdt sammen, tilføjer hun.

De har dog også deltaget på dyrskuer hver for sig. Martine med sin far Ron på Roskilde Dyrskue med deres får, mens Amalie Thygesen og hendes familie nogle gange har deltaget på skuet i Aabenraa, samt på Mælkefestival i Helle med deres Limousine-kødkvæg.

Holdt hjemmedyrskue

Efter mere end et år med corona, der også i år har betydet aflysninger af de fleste dyrskuer landet over, er både Martine og Amalie mere end klar igen at komme på dyrskue.

Undervejs har savnet været så stort, at man i Amalie Thygesens familie valgte at tage sagen i egen hånd:

- Vi holdt et lille hjemmedyrskue med 10 mennesker og 10 køer, fortæller Amalie Thygesen, der tilføjer at det, trods corona-restriktionerne, blev et rigtig fint lille dyrskue

Et vigtigt Ribe Dyrskue

Både Martine og Amalie lægger ikke skjul på, at Ribe Dyrskue er en vigtig begivenhed for dem begge – og de er glade for, at arrangørerne valgte at holde fast i 2021udgaven af det populære dyrskue – og de føler sig begge velforberedte:

- Vi tog en chance med Ribe Dyrskue og troede på det, og startede i god tid, forklarer Martine Bon.

Både hun og Amalie Thygesen var godt klar over, at det kunne havde udviklet sig anderledes – alt efter hvordan det gik med corona og genåbning:

- Vi frygtede det værste og håbede det bedste, konstaterer Amalie Thygesen.

Fredag den 30. juli vil både Martine Bon og Amalie Thygesen derfor vare at finde og kunne ses i henholdsvis fåre-ringen og kvæg-ringen, når bedømmelserne og kåringerne finder sted – begge steder med ”den anden” stående ved ringside – og så ellers nyde det sociale samvær med de andre udstillere på pladsen.

- Det sociale er meget vigtige og det er altid fedt med gode placeringer, slutter Martine Bon.

Læs også