Ribe Dyrskue sætter ny rekord med dyr

Fredag går det løs på dyrskuepladsen i Ribe med 2021-udgaven af Ribe Dyrskue. Et skue, der sætter rekord i antallet af dyr – hele 466 tilmeldte dyr, hvoraf knap 400 er til bedømmelse fordelt på over 60 racer. Også blandt de øvrige udstillere på pladsen er opbakningen til årets dyrskue massiv.

Efter et år uden større arrangementer vender Ribe Dyrskue tilbage med flere dyr end nogensinde før. Mange dyreudstillere har ventet på igen at kunne udstille deres dyr, og de møder i stor stil op ved Ribe Dyrskue i morgen fredag den 30. juli.

Hertil kommer, at de fleste dyrskuer i Danmark har måttet aflyse for andet år i træk. Derfor vil dyreudstillere fra hele landet valfarte til Ribe Dyrskue, som er sluppet igennem nåleøjet af genåbningsregler.

Ikke mindre end 466 dyr fordelt på 63 racer vil være på plads på dyrskuepladsen i Ribe i morgen.

- Aldrig før har der været så mange tilmeldte dyr, og det er på trods af, at der har været afholdt Ribe Dyrskue på Hovedengen i 156 år. Vi er enormt glade for den store opbakning fra vores faste dyreudstillere og byder også velkommen til de mange nye udstillere fra rundt omkring i landet, siger Karen Kjær, formand for Dyrskue-udvalget.

Ekstra dommere

Dyrskue-udvalgets holdning har været, at man så vidt muligt ikke ville afvise dyreudstillere, som ønsker at komme til Ribe. I stedet er der fundet ekstra dommere, og der bliver opsat flere bomme og grinder til de mange dyr.

- Det bliver et helt ekstraordinært dyrskue, og vi kommer nok aldrig til at opleve så mange dyr i Ribe igen, siger Karen Kjær.

466 dyr på pladsen. Der er tilmeldt 384 dyr til vurdering, hvilket overgår år 2000, som var det tidligere rekordår. Ud over de tilmeldte dyr er der masser af kalve, føl, lam og kid samt forskellige aktiviteter med dyr. 

Udstillingsdyr og væddeløbsdyr

Ribe Dyrskue Mesterskabet i Agility, ponyridning for børn og smågrise i grisevæddeløbet. Tæller man alle dyrene på pladsen sammen, så ender det samlede antal på 466.

Der vil ikke kun være mange dyr, men også mange forskellige slags. Man vil kunne se 63 racer fordelt over malkekvæg, kødkvæg, heste, ponyer, får, geder og kaniner.

- Der kommer langt flere forskellige racer, end vi før har set. Man vil i år kunne opleve gamle historiske racer inden for kvæg og får. Der vil også være mange særlige hesteracer. Blandt andet kommer Danmarks største hest og en frederiksborghest med kongelige aner, siger tovholder Jens Christiansen.

I området, hvor dyrene står, bliver der opsat skilte, hvor publikum kan læse om historien og særlige karakteristika for hver enkelt race.

Coronapas og billetbestilling

Ud over de usædvanligt mange dyr, så vil der i år også være kontrol af coronapas ved indgangen.

Der er også lavet en række tiltag for at sikre et trygt dyrskue. Det store Fødevaretelt bliver ikke hejst, og madboderne vil i stedet stå ude på pladsen ved ekstra mange borde-bænke-sæt.

Der opfordres også til, at besøgende køber billetterne hjemmefra for at mindske kødannelser ved indgangen.

Arrangørerne bag Ribe Dyrskue fortæller, at ambitionen har været at lave et helt almindeligt dyrskue, omend i en speciel tid.

Gamle kendinge som VM i Gummistøvlekast, Ribe Dyrskue Mesterskabet i Agility og Grisevæddeløbet er derfor at finde i programmet.

Rundt på pladsen vil der være optog med veteran-traktorer, diskussionsparate lokalpolitikere på valg og et væld af de nyeste landbrugsmaskiner.

Det hele starter fredag morgen kl. 9.00. Billetter kan købes på www.ribedyrskue.dk

Læs også