De to damer fra Lille Skovsgaard gjorde det igen

De er hverken uvant med dyrskuer, rosetter og titler, de to ældre køer, som Lille Skovsgaard endnu engang trak til sejr på årets Kimbrerskue. Bookem-datteren som Kimbrerkoen og Crimson-datteren som Miss Himmerland 2021.

Kenneth Mortensen trak også en af køerne ved familien Skov til sejr i sundhedskonkurrencen, hvor hun blev årets Kimbrerko.

Det var med store forventninger Lille Skovsgaard gik i ringen med en 7.- og en 8. kalvsko på årets Kimbrerskue.

Begge køer – en Bookem- og en Crimson-datter, har nemlig vundet adskillige konkurrencer, og i Aars gjorde de det igen.

Bookem-datteren, som stillede til sit 23. dyrskue og blandt mange titler har vundet flere sundhedskonkurrencer og er blevet Guldkoen i Herning, vandt titlen Kimbrerkoen, som er en sundheds- og eksteriørkonkurrence.

Staldsøsteren, Crimson-datteren, som familien Skov, måske er mest kendt for, gik hele vejen og blev først skuets bedste ældre ko. Senere i røg, lys og musik gik hun hele vejen med Kenneth Mortensen i den anden ende af grimen og vandt titlen Miss Himmerland 2021.

Begge køer har produceret omkring 100.000 kg mælk.

Lille Skovsgaard og familien Skov har 600 malkekøer, hvoraf 93 procent er holsteinkøer, tre procent røde, to procent Jersey og to procent krydsninger.

Jerseykøerne er ejet af driftsleder Lasse Kristensen, som stillede med tre jerseykøer og vandt bedste jersey-besætningsgruppe.

Indenfor kødkvæg blev det en Murray Grey-ko fra Maria Rønd Kristensen, Aalestrup, som blev skuets bedste hundyr, mens en Charolais-tyr fra Løngaard Charolais og Jan Larsen, Thisted både blev bedste handyr og skuets bedste kødkvægsdyr.

Læs også