Travlhed hos Reka

Kedelfabrikken Reka i Aars har modtaget en stor ordre til en østrigsk varmecentral. Den udenlandske ordre står langt fra alene og det glæder virksomheden, at der så hurtigt efter corona-genåbningen igen er fuld gang i hjulene.

Kedelfabrikken Reka i Aars er vant til at have travlt. Alligevel kommer en bølge af udenlandske ordrer lidt bag på virksomheden så hurtig efter corona-genåbningen.

- Før corona var det lidt sværere at få ordrer hjem fra udlandet. Interessen har hele tiden været der, men det har været mere vanskeligt at få en ordre ud af det, og derfor er det skønt, at vi nu har fået flere ordrer hjem samtidigt. Især fordi de udenlandske ordrer faktisk er større kedler alle sammen, fortalte virksomhedens salgs- og marketingsansvarlige, Lene Bach Sørensen, fra standen på Kimbrerskuet.

Kedelordrerne er blandt andet indgået med en varmecentral i Østrig, hvor kedlen skal bruges til at opvarme børnehaver, skoler, haller og lignende i en hel by. Herudover er der indgået flere andre større ordrer rundt omkring i Norden.

Hvorfor der netop lander større udenlandske ordrer nu og i en tid, hvor råvarerne særligt stål, som Reka producerer deres kedler af, er steget markant, nogle med flere hundrede procent, ved Lene Bach Sørensen ikke.

- Jeg ved det ikke, men måske frygter nogle, at alt der her med corona måske ikke er slut endnu, og er bange for endnu en nedlukning, forklarede Lene Bach Sørensen, som også tydeligt kan mærke en øget interesse for deres produkter grundet stigende energipriser.

Den øgede travlhed, ikke alene på det udenlandske marked, har ført til, at Reka lige nu er på jagt efter flere klejnsmede og en ingeniør mere til medarbejderstaben.

- Men det er rigtig svært at finde kvalificerede medarbejdere lige nu, det må vi bare erkende, sagde Lene Bach Sørensen. 

Læs også