Hjørring Dyrskues Venner er en realitet

Hjørring Dyrskue, som arrangeres af LandboNord, har etableret en venneforening, der skal være med til at støtte og udvikle Hjørring Dyrskue i fremtiden.

Godt 40 frivillige fra forskellige foreninger primært fra Vendsyssel-området var mødt op til stiftende generalforsamling for Hjørring Dyrskues nye støtteforening – Dyrskuets Venner. - Foreningen får til opgave at støtte op omkring dyrskuet og de foreninger, der er medlem af »Dyrskuets Venner«, vil blive tilbudt at udføre en række opgaver før, under og efter dyrskuet, sagde næstformand for Hjørring Dyrskue, Jørgen Larsen, i sin begrundelse for oprettelse af støtteforeningen. Foto: Per Jørgensen Arkivfoto: Tenna Bang

Godt 40 frivillige fra forskellige foreninger, primært fra Vendsyssel-området, var mødt op til stiftende generalforsamling for Hjørring Dyrskues nye støtteforening – Dyrskuets Venner, der blev etableret på et stormøde for alle dyrskuets frivillige i LandboNords mødesal.

Foreningens formål er at støtte op om LandboNords Dyrskue »Hjørring Dyrskue«. Foreningens medlemmer, skuets frivillige og interessenter skal være med til at sikre dyrskuet en stærk placering på både kort og lang sigt, hvor formålet er, at vise landbruget overfor det øvrige samfund og virke som en stærk faglig platform i folks bevidsthed.

Derudover er formålet, at Dyrskuets Venner arbejder med at udbrede kendskabet til Hjørring Dyrskue og igennem en praktisk indsats at sikre dyrskuets gennemførelse. Dyrskuets Venner er støtteforening for dyrskuet og arbejder under ansvar og i samarbejde med bestyrelsen for Hjørring Dyrskue, der er en del af LandboNord.

Vil blive tilbud en række opgaver

- Alle os med dyrskuehjerte skal være med til at sikre Hjørring Dyrskue i fremtiden, og vi er afhængige af en masse frivillige. Derfor har vi indkaldt jer i aften til stiftende generalforsamling for »Dyrskuets Venner«, sagde næstformand for Hjørring Dyrskue, Jørgen Larsen.

- Foreningen får til opgave at støtte op omkring dyrskuet, og de foreninger, der er medlem af »Dyrskuets Venner«, vil blive tilbudt at udføre en række opgaver før, under og efter dyrskuet, sagde næstformanden og tilføjede, at bestyrelsen for »Dyrskuets Venner«, som består af fem medlemmer, får to pladser i bestyrelsen for Hjørring Dyrskue, der således får direkte indflydelse på aktiviteterne og planlægningen af dyrskuet.

- Hvis jeres forening støtter os, så støtter vi jeres forening, og vi betaler jeres forening for den indsats og arbejde, I udfører. Det bliver den nye bestyrelse for »Dyrskuets Venner«, der i samarbejde med Hjørring Dyrskue skal uddelegere opgaverne i forbindelse med dyrskuet. Det kan blandt andet være vedligeholdelse af dyrskuepladsen før dyrskuet eller afholdelse af en stor fest fredag aften, ja, der er mange opgaver, sagde Jørgen Larsen i sin begrundelse for dannelse af den nye støtteforening.

Kræver medlemskab

For at kunne byde ind på de mange opgaver, der er i forbindelse med afholdelse af et dyrskue, kræver den nye støtteforening et medlemskab. Et foreningskontingent bliver 1.000 kroner og for enkeltpersoner bliver det 100 kroner.

Efter den stiftende generalforsamling skal den nye forening hurtigst muligt konstituere sig, hvor der skal vælges formand, næstformand, kasserer og udpeges to medlemmer til Hjørring Dyrskues bestyrelse.

Hjørring Dyrskue løber af stablen den 17. og 18. juni.

Læs også