Fynsk kokketalent vinder Schiøtz Prisen 2024

Der var bål-mad i verdensklasse på menuen, da Schiøtz Prisen 2024 løb af stablen på dette års udgave af Det Fynske Dyrskue. Fynske Liva Stokkebye fra Restaurant Lyst trak det længste strå.

- Jeg er megaglad og tilfreds. Det er så fedt!

Sådan lyder det fra Liva Stokkebye fra Restaurant Lyst i Vejle, da førstepladsen i årets udgave af Schiøtz Prisen blev uddelt søndag på Det Fynske Dyrskue.

Schiøtz Prisen er en kokkekonkurrence med et par gastronomiske benspænd; de fem deltagende teams af kokke kunne vælge mellem lam og gris som fundament for deres retter, som derudover skulle tilsættes blandt andet asparges og Schiøtz-øl fra Albani. Hele retten skulle slutteligt tilberedes over flammegrill.

- Konkurrencen er særlig, fordi den har et stort fokus på Fyn, fynske produkter og råvarer. Det er virkelig i centrum af konkurrencen, og fordi jeg selv er fra Fyn, synes jeg, det er vildt fedt at kunne sætte fokus på min ø gennem min madlavning, siger Liva Stokkebye.

Til konkurrencen fik hun hjælp af sin kokke-kollega Anton Kragh Frandsen.

Flytter madlavningsprocessen tæt på gæsterne

Schiøtz Prisen har det særpræg, at madlavningsprocessen, som typisk er forbeholdt det aflukkede køkken, flyttes ud på dyrskuepladsen og tæt på dyrskuets besøgende.

Således lagde mange besøgende vejen forbi Schiøtz-teltet i løbet af søndagen, mens kokkekonkurrencen stod på.

- Vi er enormt glade og stolte over, at vi igen i år har kunne præsentere Schiøtz Prisen som en del af Det Fynske Dyrskue. Konkurrencen går godt i spænd med vores ambitioner om at formidle rejsen fra jord til bord for vores gæster og samtidig binde landbrug, fødevarer, gastronomi og livsstil sammen. Schiøtz Prisen indeholder mange af netop de elementer. Selvom der kun kan være én vinder af konkurrencen, vil jeg gerne takke alle teams for at stille op og give den fuld gas, siger dyrskuechef Anita Christoffersen.

Juryen til Schiøtz Prisen 2024 bestod af Michael Madsen fra den Michelin-belønnede restaurant Aro, køkkenchefen ved Selfinvest / Selected Car Collection, Lasse Starup Petersen, tv-kok Umut Sakarya og madhistoriker Betinna Buhl.

Læs også

Det Fynske Dyrskue

Det Fynske Dyrskue finder sted fra fredag den 7. juni til søndag den 9. juni 2024, og byder på masser af sjov med spændende oplæg og maskinudstillinger.

Dyk ned alle vores 19 artikler om Det Fynske Dyrskue

Scenen præsenterer »Tour de Kartoffel«

Lørdag kan du opleve »Tour de Kartoffel«. Et oplæg med Umut Sakarya og Det Grønne Museum.

Musik for de yngste på skuets scene

Popsi & Krelle gæster Det Fynske Dyrskue lørdag.

Oplev en eventyrlig parade

H.C. Andersen paraden kan også opleves på årets dyrskue.

Slip kreativiteten løs

I den kreative stald er der rig mulighed for at kreere skønne projekter i selskab med Frøken Følleslev.

Søndag med Sebastian Klein

Skuets sidste dag byder blandt andet på Standup comedy-show for børn og voksne med Sebastian Klein på scenen.

Clara glæder sig til at vise sine Hereford frem

Når Det Fynske Dyrskue løber af stablen, bliver det med deltagelse af 20-årige Clara Birkholm Nielsen fra Svalehøj Hereford og hendes tyr Urd og koen Henna med kalven Vigan.

Fagfolk inspirerer

Bliv inspireret af fagfolk med fingeren på pulsen til Faglig Fredag.

DM&E kommer med et bredt udsnit af maskiner

DM&E Fyn møder talstærkt op på Det Fynske Dyrskue med maskiner inden for både entreprenør og kloakmester, maskinstation samt skoventreprenør.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

Premiere på selvkørende sprøjte

Ringe Maskinforretning viser for første gang på Fyn den nye Agrifac Condor Vanguard selvkørende sprøjte, når de deltager på Det Fynske Dyrskue.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 97 artikler om Dyrskuer 2024

Glæder sig til ny model med endnu mere power

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Skuets bedste får

Hjørring Dyrskue kunne i år stille med dobbelt så mange får, som sidste år.

Hans far solgte alle maskiner på dyrskuet: Sådan er det desværre ikke mere

Selvom Serritslev Maskinværksted ikke længere har solgt alle maskiner på standen, når dyrskuepladsen lukker, ser Jeppe Andersen stadig masser af værdi i at være til stede.

Ny model med endnu mere power rammer snart Danmark

Det var Ropas RK21-kartoffeloptager, der var blikfanget hos J. Hundahl på Hjørring Dyrskue, men til august bliver den afløst af en ny model.

Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.

Da regnen forsvandt, var pladsen smækfyldt igen: 2.000 flere fandt vej til dyrskue

I år gik der 22.000 gæster igennem tælleapparaterne på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Hjørring-borgmester: Dansk landbrug har både evnen og pligten

Vi kan noget helt specielt i dansk landbrug, og derfor skal vi bidrage til fødevareproduktionen – det slog Hjørrings borgmester fast i sin åbningstale ved årets dyrskue, hvor han også understregede, at dyrskuet er en vigtig brik i koblingen mellem land og by.

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.