En dør til forståelse af landbrugets vitale rolle

Farming Simulator – når virkelighed og gaming går hånd i hånd. På Roskilde Dyrskue er Esportshallen mere end blot et spil.

I Esportshallen på Roskilde Dyrskue kan alle prøve Farming Simulator, som er et landbrugssimulatorspil. Foto: Victor Juul Grønbæk

Moderne landbrug er en højteknologisk øvelse, og Farming Simulator repræsenterer det perfekt. Farming Simulator er et landbrugssimulatorspil, hvor spillere kan påtage sig rollen som moderne landmænd og opbygge deres egen gård fra bunden.

Spillet tilbyder en bred vifte af landbrugsaktiviteter og fokuserer på alt fra traditionelt landbrug og husdyrbrug til skovbrug.

Farming Simulator 22 er designet til at give en realistisk simulation af moderne landbrug og tilbyder en dybdegående og underholdende oplevelse. Spillere kan dyrke forskellige afgrøder og opleve hele processen fra såning til høstning.

Spil om moderne landbrug

Roskilde Dyrskue og Sørby Esport er for to år siden gået sammen om at drive esportspillet Danish Farm Tournament.

- Vores ambition er sammen med Roskilde Dyrskue at bidrage til at fremme interessen og viden om landbrug gennem innovative og uddannelsesmæssige gaming events, fortæller Mark Kristensen, der er daglig leder af Danmarks største esport klub, Sørby Esport.

- For os, tilføjer han, er fællesskab, oplevelser og menneskelige værdier et omdrejningspunkt, og her har vi meget tilfælles med Roskilde Dyrskue.

- Roskilde Dyrskues mål med Farming Simulator er at bringe landbruget hjem i stuerne og tæt på danskerne, og da det er så realistisk et spil, ser vi det som en fantastisk mulighed for at formidle og skabe interesse for det moderne landbrug, fortæller Camilla Dupont, direktør for Roskilde Dyrskue.

DM-stævne på dyrskuet

En af de nye funktioner i spillet er muligheden for at vise miljøpåvirkninger via jordprøver. Det tilføjer en realistisk dimension til spiloplevelsen, da spillere skal tage hensyn til jordens »sundhed« og næringsindhold for at opnå optimal afgrødeproduktion. Spillerne scores ud fra deres miljøpåvirkning og betaler afgifter ud fra deres belastning.

Farming Simulator 22 indeholder også GPS-opsætning og muligheden for at tilføje forskellige værktøjer og bygninger til gården. Med mere end 400 maskiner og over 100 producenter af udstyr fra den virkelige verden, herunder mange af de kendte mærker i Danmark er scenen sat til mange timers oplevelser.

Sørby Esport og Roskilde Dyrskue afvikler med hjælp fra ildsjæle fem-seks onlineturneringer i løbet af året, men sæsonens højdepunkt er Danmarksmesterskabet, der afvikles på dyrskuet.

Esportshal i fire områder

I Esportshallen på Dyrskuepladsen er det planen at skabe en unik oplevelse for hele familien. Hallen er opdelt i fire nedenstående områder, der hver især tilbyder en interaktiv og lærerig oplevelse, der kombinerer det bedste fra esport og landbrug.

 • Skov og planter
  Træd ind i skovbrugerens støvler og oplev glæden ved at arbejde med naturen. Her får man blandt andet muligheden for at dyrke og sælge planter.
 • Heste og dyr
 • I dette område kan man komme helt tæt på landbrugets hjerte – dyrene. Lær om fodring, pasning og avl af forskellige landbrugsdyr.
 • Marker
  Mærk spændingen ved at være en del af den fulde cyklus fra såning til høst. Her får man indblik i, hvordan moderne landbrug fungerer.
 • Maskinparken
  Oplev landbrugets imponerende maskineri på tæt hold. Man kan blandt andet lære at manøvrere alt fra traktorer til mejetærskere.

Læs mere om Dyrskuer 2024

Dyrskuerne er et vigtigt samlingspunkt for lokalsamfundene på landet. Samtidig kan det være en stærk indgang til landbruget. Her er alt, hvad du skal vide om årets dyrskuer.

Læs mere her

Læs mere om Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Læs mere her

Læs også

Roskilde Dyrskue

Roskilde Dyrskue finder sted fra fredag den 31. maj til søndag den 2. juni 2024, og byder på masser af sjov med alt fra konkurrencer og kåringer til foredrag og workshops.

Dyk ned alle vores 29 artikler om Roskilde Dyrskue

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper havde Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening holdt et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Dansk landbrug skal undgå at blive politisk kastebold

Landbrug & Fødevarers formand, Søren Søndergaard, fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget, pointerede han.

Søren Søndergaard: - Lige nu er den grønne trepart vores bedste mulighed for at værne om landbrugserhvervet

Landbrug & Fødevarers formand fastslog i sin dyrskuetale i Roskilde, at erhvervet bør forsøge »den store og langsigtede aftale«. - Jeg siger forsøge, for jeg kan ikke love noget. Jeg kan ikke garantere, at det lykkes. Men vi skal give det et reelt forsøg, pointerede han.

Matchmaking-event for virksomheder og lærlinge

Fredag den 31. maj afholdt HEG, Metalindustriens Uddannelser og Dansk Maskinhandlerforening et matchmaking-event på Roskilde Dyrskue med fokus på at hjælpe virksomheder med at finde lærlinge.

Ny Spearhead-armklipper på dyrskue

En spritny Spearhead-armklipper har Danmarkspremiere på Roskilde Dyrskue i denne weekend.

Første arbejdsdag for Pöttinger-profil

Pöttinger har pr. 1. juni ansat Martin G. Paulsen som salgsansvarlig for Pöttinger i Danmark.

Dyrskueformand får debut på talerstolen

59-årige Villads Sørensen blev i efteråret valgt som ny formand for Roskilde Dyrskue, og han får således debut på talerstolen til den officielle åbning fredag den 31. maj.

Imponerende besøgstal

Med 113.763 gæster var der i 2023 besøgsrekord på Roskilde Dyrskue, der de seneste 10 skuer har haft et gennemsnit på knap 93.000.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue

Roskilde Dyrskue

Det Fynske Dyrskue

Hjørring Dyrskue

Ribe Dyrskue

Dyk ned alle vores 88 artikler om Dyrskuer 2024

Fredagsshowet er tilbage

18.30 og to timer frem er der igen fredagsshow på dyrskuepladsen i Hjørring. Et show, som gentages og udvides lørdag.

676 dyr stiller til bedømmelse: - Kødkvæg er nærmest helt eksploderet

Antallet af kødkvæg er i år steget med hele 20 procent i forhold til sidste år. 164 dyr stiller til bedømmelse, mens der også er fremgang blandt fårene, mens malkekvæg og heste holder niveauet fra sidste år.

De kommer til Hjørring: Udstillerliste

En lang række maskin- og produktudstillere er igen i år klar på Hjørring Dyrskue.

Debutant i ringen er kommet på Hjørring Dyrskue siden barnsben

Det er kun hans tredje dyrskue som udstiller, og første gang i ringen i Hjørring. Alligevel kender han skuet som sin egen bukselomme og glæder sig til at vise tre kvier frem af racen Dansk Korthorn.

Bredt maskinprogram vises frem i Hjørring

LTA Landteknik-Andersen har specialiseret sig i import og salg af sliddele til landbrugsmaskiner samt import og eneforhandling af Opall markredskaber og S-S Enginering drænspulere. Et bredt udsnit af programmet vil kunne ses på Hjørring Dyrskue, hvor firmaet er blandt de faste udstillere.

Dyrskuedommer: Køerne kan blive rigeligt store

Andreas Døssing fra Vojens er dommer på dyrskuerne i Odense, Hjørring og Roskilde.

For første gang på Hjørring Dyrskue: Udstiller racen Grævlingehoved Texel

I 2022 gik to danske fåreavlere sammen om at importere de første Texel-får af typen Grævlingehoved. En variant, som har været kendt i Irland, Holland og England, men for første gang nogensinde kan den nu opleves på Hjørring Dyrskue.

Passioneret avler klar til Landsskuet: Kærligheden til dyrene gjorde, at jeg blev ved

Kim Fagerlin er ikke vokset op med malkekøer, alligevel har han aldrig været i tvivl. Han har altid villet være selvstændig mælkeproducent. Det lykkedes i 2008, men årene er ikke gået uden bump på vejen.

Lely Milk Trolley ruller ind på dyrskuepladsen

På Hjørring Dyrskue vil Lely Center Herrup vise deres nyeste produkt – en Lely Milk Trolley.

Danskproducerede biomassekedler

Skal der investeres i ny varmekilde, er et besøg på Maskinfabrikken Rekas stand en god mulighed for at blive klogere på emnet.