Æg med mindre CO2-udledning

Fjerkræfoder er nøglen til mindre CO2-udledning. Det mener man i hvert fald hos Danæg og DLG, der sammen ar skabt et nyt frilandskoncept til frilands-høner.

En reduktion af CO2-udledningen ved produktion af frilandsæg på hele 47 procent. Det er resultatet af et samarbejde mellem Danæg og DLG omkring et nyt foderkoncept til frilandshøner, der i år er blevet lanceret.

Hoved-essensen i det nye foderkoncept er, at man har sammensat et specialfoder udelukkende af danske og europæiske råvarer. Og derved blandt andet undgået klimabelastende sydamerikansk soja og andre råvarer, der er dyrket og transporteret langvejs fra.

Vejen til bæredygtighed

At det sagtens kan lade sig gøre at fodre frilandshøner, er, ifølge Danægs hjemmeside, ægproduktionen Mosefryd i Vestjylland et bevis på-

Her har Danæg-andelshaveren nemlig skiftet sit frilandshøne-foder ud med et nyt soja-frit foder, der derved reducerer CO2-udledningen

Også ude i detailledet er opbakningen til CO2-venlige æg at finde. De nye CO2-reducerede frilands-æg har allerede i flere måneder været på hylderne hos Coop.

Læs også