Bæredygtigt Landbrugs direktør: De danske landmænd kan levere på et stigende kødforbrug i verden

De danske landmænd kan glæde sig over, at corona-epidemien formentlig kun lægger en midlertidig dæmper på forbruget af kød globalt, og at Danmark grundlæggende er et optimalt sted at producere – også set i lyset af miljø- og klimaudfordringerne, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør.

Der er ikke udsigt til, at den globale kødproduktion og kødforbruget i verden vil falde målt over en årrække - tværtimod, selvom blandt andet corona-epidemien i øjeblikket lægger en dæmper på det, mener Hans Aarestrup. Efterspørgslen efter grise- og kyllingekød stiger og stiger ifølge denne prognose fra de internationale organisationer OECD og FAO. Verdens samlede kødproduktion vil falde i år ifølge en ny prognose (skemaet) fra FN's fødevareorgan Food Outlook.

Det kan godt være, at mange offentlige meningsdannere ser en fremtid for sig med mindre kødforbrug. Og at Danmarks nyeste parti, Veganerpartiet, nu har nået de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg – med de politiske debatter og kontroverser med landbruget, det kan medføre.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også