Nu kan man læse om Ferguson-Henriks liv: Et liv med gashåndtaget i bund

Museumsejer Henrik Nielsen udgiver sin selvbiografi på Ferguson Dagene på museet ved Juelsminde den 25. og 26. maj

- Når jeg viser rundt på mit traktormuseum, sker det jævnligt, at deltagere spørger mig, om jeg ikke har skrevet historierne ned, som jeg lige har fortalt.

Det har animeret Henrik Nielsen til at skrive en bog om ikke alene det at have skabt verdens største samling af Ferguson-traktorer, men også med et spændende indblik et liv med masser af skrabertrang, udfordringer og fuld gas fremad.

I bogen »Med gashåndtaget i bund« spørger han sig selv, hvad det er, som får en mand med Parkinsons sygdom til at samle 300 Ferguson-traktorer i sine landbrugsbygninger. Han fortæller åbenhjertigt om sin barndom og familien, jordomrejserne, skilsmisse, alkohol og om museet, han var tæt på at afhænde sidste år. Men hvor der ved Ferguson-dagene i maj blandt de 3.000 gæster dukkede en sponsor op, der gjorde det muligt at videreføre Danmarks Ferguson Museum på gården i Stourup ved Juelsminde.

Derfor er det en ekstra glæde for Henrik Nielsen, ikke alene at kunne byde de mange gæster velkommen til Ferguson Dage 2024 lørdag den 25. og søndag den 26. maj med de mange aktiviteter for både børn og voksne, men også her at kunne præsentere og sælge sin selvbiografi. Bogen er på 160 sider og koster 199 kroner.

Øjenåbner

Henrik Nielsen indrømmer i sin bog, at det slet ikke er så nemt at være forfatter, men det har både været spændende men også skræmmende at skrive og bagefter læse en bog, der handler om én selv. »Gud, er det virkelig sådan, jeg opfører mig? Det kan godt være en øjenåbner for mig«, slutter museumsejeren sin bog.

På Ferguson-dagene i næste weekend tager hovedtaleren udgangspunkt i Henrik Nielsens bog. Lokalpolitiker Simon Bendfeldt, der er cand.mag. i historie og filosofi - og blind efter en ulykke med en landmine som soldat, vil blandt andet tale om det at være samler, set ud fra filosofien. Simon Bendfeldt, der sidste år også holdt en inspirerende tale ved Ferguson-arrangementet, holder sit indlæg lørdag klokken 12.

Indendørs stumpemarked

Som noget nyt vil der på Ferguson Dage 2024 blive afholdt et indendørs stumpemarked, hvor alle har mulighed for at sælge traktorreservedele mm. Der kan tilmeldes helt frem til selve dagen.

Traditionen tro vil både museets egne og traktorer udefra køre med redskaber i marken ved museet begge dage. Damptromlen vil også være i aktion, og der er mulighed for en tur i hestevogn, besøge i cafeen i laden, legeplads og pedaltraktorer til børnene, ligesom der er musikunderholdning i løbet af weekenden.

Det er 20. år, Ferguson-dagene afvikles. Der er åbent både lørdag og søndag fra klokken 9 til 17. Adressen er Købmagervej 1, Glud ved Juelsminde.

Læs også