Køerne skal have det godt

Klovbeskærere fra 16 lande fik forleden ny inspiration og viden på stor konference i Billund – den fjerde i rækken

128 deltagere fra 16 forskellige lande fik input til arbejdet med klovene. Det var fjerde gang, KVK Hydra Klov afviklede en stor international konference i Billund og er klar med invitationen igen i 2023.

Kreaturer har det som os mennesker. »Fødderne« skal plejes og have det godt, så vi kan gå ordentligt uden at få problemer med benene og resten af kroppen.

Det kræver, at klovene bliver passet og holdt ved lige, og netop det arbejde var igen i fokus forleden på en stor konference på Hotel Legoland.

Her deltog klovbeskærere, dyrlæger og forskere for at få viden om og udveksle erfaringer om arbejdet med at gøre det bedste for dyrene.

Det var fjerde gang, KVK Hydra Klov en del af Granly Gruppen med hovedsæde i Esbjerg inviterede til international klovbeskæringskonference, hvor deltagerne hørte om den nyeste forskning indenfor klovbeskæring og på workshops så, hvordan behandlingen kan afhjælpe køernes problemer og optimere køernes ydelse.

- Vi har denne gang haft 128 deltagere fra 16 forskellige lande, fortæller COO Palle Fjord Thomsen.

Europa og USA

Det var primært deltagere fra de europæiske lande, men også USA var repræsenteret. Coronaen holder stadig nogle lande fra at deltage. De andre gange har der også været deltagere fra bl.a. Japan og Kina.

Flere af deltagerne har tidligere deltaget på klovkonferencen i Billund, og det handler ikke kun om at udveksle erfaringer på selve konferencen.

- Det giver deltagerne et rigtig godt netværk på tværs af landegrænserne, hvor de kan udveksle erfaringer med klovbeskæring, så konferencen handler ikke alene om de faglige input. Det er også en konference, der knytter faglig viden på tværs, noterer Palle Fjord Thomsen.

- Vi har haft en fantastisk weekend, og vi inviterer til konference igen i 2023 fortæller Palle Fjord Thomsen, for som det lyder fra firmaet, »sunde fø’er gi’r glade køer«.

Læs også