HuFoss fortsætter udbredelsen

Der var pæn interesse for DLG-produktet HuFoss, da medlemmerne af RDM tidligere på efteråret var på bedriftsbesøg på Assendrup Hovedgaard.

Det har snart været på markedet i et årstid, men for mange kvægavlere bød bedriftsbesøget på Assendrup Hovedgaard på den første mulighed for at få en snak med DLG om HuFoss, et klovprodukt til sårheling.

Og blandt de mere end 150 kvægfolk var der pæn interesse for at høre nærmere om produktet, der ifølge salgskonsulent Anders Kimer fra DLG har fået en god introduktion på markedet.

- Generelt er folk glade ved at bruge det. Det er fordi, at det har vist meget positive effekter, og det er også derfor, vi har taget det med i dag, selvfølgelig for at fremme salget af det, men også for at gøre opmærksom på at det er et godt produkt mod dementitis, som er et problem i kvægbruget, siger Anders Kimer.

Han fortæller, at HuFoss har været under udvikling i længere tid, og at man nu er kommet frem med et produkt, der er relativt enkelt at bruge i kvægstalden.

- Det er et produkt, der bare skal bruges to gange om ugen, og det sprayes direkte på klovene med en almindelig rygsprøjte med en lanse, så man kan spraye på klovene på de udsatte steder, typisk klovspalten, siger han.

Anders Kimer tilføjer, at man skal bruge HuFoss i en måned eller to, før man ser effekten af det.

Læs også