Danskerne bestiller nytårsmad som aldrig før

Flere og flere køber en nytårsmiddag, der stort set er klar til at blive serveret. Det mærkes tydeligt hos Danish Crown, der - udover at forsyne restauranter og catering-firmaer med forskellige udskæringer af oksekød - i år har leveret næsten 200.000 mørbradbøffer til supermarkedernes nytårsmenuer.

 Oksekød har i årtier været danskernes foretrukne nytårsmiddag og det har ikke ændret sig selv om flere og flere vælger at købe en færdig nytårsmenu. For uanset prisklasse, så er oksekødet stadig det kulinariske omdrejningspunkt nytårsaften
 
- Vi mærker en markant efterspørgsel på oksekød af høj kvalitet fra alle de aktører, der sælger nytårsmenuer. For dem er det et sikkert valg. De ved præcist, hvordan de kan forberede kødet, så deres kunder får en super spiseoplevelse, men de ved også, at det kræver den helt rigtige råvare, hvis de ikke skal skuffe kunder, siger Finn Klostermann, CEO i Danish Crown Beef.
 
De seneste år er en række danske supermarkeder begyndt at sælge nytårsmenuer, og det har åbnet et helt nyt marked for Danish Crown. I løbet af december har medarbejderne på Danish Crowns fabrik i Sdr. Felding syd for Herning skåret og pakket ikke mindre end 188.000 mørbradbøffer til supermarkedernes nytårsmenuer. To ud af tre af dem er tilberedt "sous vide" og vil nytårsaften udgøre hjørnestenen i de menuer, som kan købes i blandt andet COOP, Salling Group og Dagrofas butikker.
 
- Nogle foretrækker stadig at lave alt fra bunden og selv stege kødet fra start til slut - og det har vi også produkterne til. Men de danskere, som vil være sikre på at kunne servere en mør og lyserød bøf med en flot stegeskorpe for deres gæster, så er sous vide-mørbradbøfferne oplagte. Vi tager så at sige ansvaret for kødet til nytårsmenuen på vores skuldre, så værten kan fokusere på sine gæster - i hvert fald, hvad angår kødet, siger Finn Klostermann.
 
Det er ikke kun supermarkederne, at der har oksekød fra Danish Crown Beef på nytårsmenuen. En række top-restauranter som Frederiksminde ved Præstø og Sdr. Bjert Kro ved Kolding, får deres råvarer fra Guldrummet, hvor Danish Crown har specialister ansat til at servicere Danmarks allerbedste kokke.
 
Det gælder også Thomas Pasfall, fra Restaurant Pasfall i Odense. Han har i år har valgt at sætte krogmodnet Cote de Boeuf på menuen.
 
- De gæster, som køber deres nytårsmenu hos mig, er typisk dem, der gerne vil have noget helt særligt på tallerkenen nytårsaften. Derfor er der tænkt over hver eneste råvare i vores menu. Jeg har valgt den fedtmarmorerede krogmodnede Cote de Boeuf, fordi den smagsmæssigt virkelig har dybde og karakter. Vi serverer den med trøffelsauce og anbefaler kunderne at tranchere (skære i skiver red.) kødet på bordet for at få den fulde oplevelse, siger Thomas Pasfall.
 
Andre udskæringer af dansk oksekød, som efterspørges af restauranterne, er rib-eyes, kalvemørbrad og chateubriand af mørbrad. Interessant nok er det præcis de samme udskæringer, der hitter på Danish Crowns webshop dyrbar.dk
 
- Krogmodnet Cote de Boeuf er et hit i år både i Guldrummet og på Dyrbar.dk, hvor vi har solgt mere, end vi har forventet. Vi har udsolgt af de krogmodnede Cote de Bouef og flere andre af vores bedste udskæringer. De krogmodnede produkter borger for kvalitet, og det er det forbrugerne vil have til nytår, siger Søren Overgaard, foodserviceansvarlig i Danish Crown.
 
Travlheden op til nytår betyder, at Danish Crown sender varer til supermarkederne helt frem til torsdag den 30. december, så der også er friske varer i butikkerne nytårsaftensdag.

     
 

Læs også