Rigeligt udbud af oksekød

Denne periode står i høj grad i grisens tegn, lyder det fra Danish Crown Beef, der i næste uge holder oksekødsnoteringerne uændrede.

Den traditionelle juletravlhed har været et tema på Danish Crown Beefs slagterier den seneste uge, og det er forventningen, at det fortsætter helt op til jul. Derfor skal der placeres mange varer i markedet i en periode, der i høj grad står i grisens tegn, lyder det fra Danish Crown Beef i en kommentar i anledning af, at selskabet fastholder oksekødsnoteringerne uændrede.

- Jo tættere vi kommer på jul, jo mere udtrykt bliver det, at det er i grisens tegn. Det gør det naturligvis vanskeligere at placere vores varer, men jeg synes faktisk, vi lykkes meget godt med at finde de rette kanaler og nicher til vores produkter. Det er både i Danmark og på eksportmarkederne, vi finder nogle områder, som gør, at vi kan afsætte vores varer, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

God afsætning til Sydeuropa

Udbuddet er fortsat rigeligt, da slagtningerne stiger på tværs af Europa. I disse uger handler det høj grad om at få nytårshandlen til at gå op, mens der til Sydeuropa fortsat er godt salg af de dyrere udskæringer.

- Vi fortsætter vores gode afsætning til de sydeuropæiske markeder, som især centrerer sig om de dyrere udskæringer og hængende varer, og det er bestemt positivt. Derudover har vi en meget flot afsætning af Dansk Kalv for årstiden til Grækenland. Dansk Kalv gennemgik for nyligt en relancering på eksportmarkederne, og det er godt at se, at den umiddelbart slår igennem, siger Henning Sønnichsen.

Læs også