De sidste ko-bøger sælges ud: Ko-forfatter har solgt sine bøger og holder nu klima-foredrag

En livslang fascination af køer førte for tre år siden til udgivelsen af tobindsværket »Ko - næsten alt om verdens vigtigste dyr«. Nu er de sidste bøger snart solgt, og forfatteren, Anton Raundahl, holder i stedet foredrag.

De sidste bøger kan købes gennem VikShop. Arkivfoto: Tenna Bang I 2009 var Anton Raundahl på sprogskole i Costa Rica for at dygtiggøre sig i spansk. Her var der tilfældigvis dyrskue, og Anton tog et hvil ved siden af Brahman-tyren. Privatfoto

For tre år siden udkom over 700 siders læsning i to bind om koen. Bøgerne er skrevet af Anton Raundahl, som siden barnsben har været fascineret af køer.

Tobindsværket hedder »Ko – næsten alt om verdens vigtigste dyr« og i forbindelse med bogudgivelsen måtte Anton Raundahl starte et enkeltmandsfirma, Primigenius Bøger – inspireret af uroksens latinske navn: Bos primigenius.

Nu er firmaet lukket ned, men det betyder dog ikke, at bøgerne er umulige at få fingrene i. Men der er kun få tilbage – resten er solgt.

Foredragene handler til dels om koens historie som husdyr. Men den anden del består af en detaljeret forklaring af, hvorfor koen og de andre drøvtyggere overhovedet ikke er ansvarlige for de klimaændringer, som vi ser, og at det meste af, hvad man hører og læser i medierne om emnet, er usandt

Anton Raundahl

Få bøger tilbage

Bøgerne fik en fin modtagelse og blev kaldt et »mesterværk« af Viking og fik seks hjerter i Søren Ryges anmeldelse.

De blev solgt gennem landets boghandlere, men i dag, med få tilbage, kan de alene købes via Vikings webshop, VikShop.

Holder nu foredrag

Til trods for, at bogkasserne er ved at være tomme, er Antons virke indenfor ko-verdenen langt fra slut. Dengang da bogen skulle skrives, gik Anton Raundahl på pension for at have tid til at skrive bogen. Og siden udgivelsen har han holdt flere foredrag. Blandt andet gennem AOF.

- Foredragene handler til dels om koens historie som husdyr. Men den anden del består af en detaljeret forklaring af, hvorfor koen og de andre drøvtyggere overhovedet ikke er ansvarlige for de klimaændringer, som vi ser, og at det meste af, hvad man hører og læser i medierne om emnet, er usandt, forklarer Anton Raundahl.

Man kan læse mere om bøgerne på kobogen.dk.

Læs også