Medie: Mælkeproducent bygger egen vej for 2 millioner kroner

Sydjysk landmand og mælkeproducent har investeret 2 millioner kroner i sin egen vej mod syd af hensyn til byens beboere. Han kunne også tænke sig en tilsvarende vej mod nord, oplyser JydskeVestkysten.

Gårdejer og mælkeproducent Torben Pedersen, Holsted, der ligger mellem Vejen og Ribe, har gjort noget usædvanligt.

Han har netop investeret millioner i en helt ny, asfalteret vej på sin egen jord mellem Hejrskovvej i udkanten af Holsted til Ribevej. Det har han gjort for at undgå at genere borgerne i Holsted med at køre med store maskiner i den del af byen.

- Vi gør det for os selv, og vi gør det for beboerne. Vi undgår at køre ind gennem byen, og byens borgere undgår traktorerne og maskinerne. Det er jo en ren win-win-situation, siger Torben Pedersen til JydskeVestkysten om vejen, der har kostet ham 2 millioner kroner.

- Det siger jo næsten sig selv, at det ikke er nogen god forretning at bruge så mange penge på en privat vej, når man jo er i sin gode ret til at bruge de offentlige veje, men derfor kan det jo være en god idé på andre måder, påpeger han.

Tager hensyn

- Vi har gjort det, fordi vi er en del af samfundet, og fordi det kræver noget af os alle at være en del af noget. Vi forsøger så vidt muligt ikke at genere nogen. Det kan vi nok ikke helt undgå, men vi gør, hvad vi kan.

Selvom han selv har bekostet vejen er den ifølge mediet åben for alle - både bilister, cyklister og gående.

Han kunne også godt tænke sig en vej nordpå til markerne, hvor han spreder gylle, uden at han skal køre igennem byen med gyllevognen.

Torben Pedersen driver sin slægtsgård Mosevang og selskabet Mosevang Mælk sammen med hustruen Linette, hvor de har 2.700 malkekøer og 2.000 kalve og producerer 36 millioner ton mælk årligt, oplyser JydskeVestkysten.

Læs også