Integrationsminister Mattias Tesfaye dæmoniserer danske virksomheder

Af Iben Krog Rasmussen, Folketingskandidat for Venstre i Sjællands Storkreds

I onsdags kunne vi i flere medier læse nyheden: »Minister varsler lovforslag for at få styr på landbruget«. Her fremgik følgende udtalelser fra vores socialdemokratiske integrationsminister, Mattias Tesfaye: »".. der er så mange virksomheder, der er indstillet på at snyde og springe over, hvor gærdet er lavest«. Og det bliver værre. Ministeren siger, at fordi vi har fået mere udenlandsk arbejdskraft i Danmark: »Så vil vi se masser af fusk og snyd, hvis ikke vi skærper straffene, øger kontrollen og får myndigheder med flere muskler«.

Jeg er gul i hovedet af forargelse og vrede over dette virksomhedssyn hos vores minister. Hvad er det lige for virksomheder, som Mattias Tesfaye taler om? Han taler om »så mange virksomheder« og at vi vil se »masser af fusk og snyd«?! Jeg samarbejder med mange virksomheder - både landbrugsvirksomheder og andre, og de alle er ambitiøse, driftige og flittige borgere, der på ingen måde ønsker at snyde eller lave fusk. De ønsker at skabe værdi, udvikling og et bedre Danmark.

Giv bedre adgang til arbejdskraft

Det er ikke til at få dansk arbejdskraft, så det er da klart, at vores driftige virksomheder ansætter udlændige, men det gør jo ikke vores virksomheder til nogen, der fusker og snyder. Vores socialdemokratiske minister dæmoniserer med ovenstående udtalelser alle danske virksomheder, og varsler med kontrol og mere regulering uden overhovedet at oplyse om, hvor stort problemet med fusk reelt er?

Selvfølgelig vil du altid kunne finde brodne kar - også i landbrug, men en enkelt dårligdom eller to bør da ikke betyde øget straf, kontrol og myndighedsovervågning for alle? Det er i hvert fald ikke sådan et samfund, som jeg ønsker at leve i. Så kære Mattias Tesfaye: Drop venligst dæmoniseringen af vores virksomheder. Sæt ind over for de virksomheder, der overtræder loven, og kom så i gang med at hjælpe de andre med at få bedre adgang til arbejdskraft.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Læs også