Stadig uændret notering fra DC

Udviklingen på det europæiske marked for grisekød er i øjeblikket afsporet fra de forventninger, der var i starten af året, fordi efterspørgslen ikke som ventet overgår udbuddet, skriver Danish Crown.

- Det kommer som en overraskelse for mange, at der i de første to måneder af året blev slagtet fem procent flere grise i Tyskland end sidste år. Samtidig var grisene lidt tungere, så reelt er det en stigning på seks procent. Efter påske er der samtidig udsatte grise mange steder i Europa, så slagterierne har ikke problemer med at få grise til at dække kundernes efterspørgsel, men omvendt er der ingen, der går op i slagtning, så længe efterspørgslen ikke er der, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown.

Priserne er bredt set stabile, og i det store billede er markedet ikke under pres.

- I et historisk perspektiv er priserne på grisekød relativt høje, og det får mange aktører til at være tilbageholdende og købe ind med meget kort horisont. Her spiller det også ind, at lagrene generelt er nedbragt de senere år, fordi de højere renter har gjort det attraktiv at indskrænke på den front. Det store spørgsmål lige nu er, hvad der sker, når der bliver sommervejr i Europa. Efterspørgslen vil helt sikkert stige, men vi må afvente og se, om det sker i en grad, så priserne kan løftes til de niveauer, som markedet forventede for bare et par måneder siden, siger Mads Stougaard.

Til landene udenfor Europa er der en jævn eksport i øjeblikket.

Læs også