Sonotering falder yderligere

Danish Crowns slagtesvinenotering holder stand, mens sonoteringen falder med 50 øre til 4,70 kroner.

Danish Crown oplyser, at sonoteringen falder med 50 øre til 4,70 kroner fra på mandag, mens slagtesvinenoteringen står stille på 8,40 kroner.

- Markedet for grisekød i Europa bevæger sig lige nu sidelæns, og de store temaer er fortsat Covid-19, mangel på arbejdskraft og et stort udbud, fortæller Danish Crown i et nyhedsbrev om noteringerne.

- Flowet i markedet styres lige nu i høj grad af de forskellige aktørers mulighed for at udbene og forarbejde de relativt store mængder kød, der er i markedet. Det betyder også store prisudsving, fordi der løbende opstår flaskehalse eller et pludseligt overudbud på en bestemt varer. Derfor ligger vores fokus lige nu på at holde overblikket og have stabilitet i vores egne forsyningskæder, fortæller Kasper Lenbroch, der er kommerciel direktør i Danish Crown.

- Ikke noget at prale af

Der er et jævnt marked for bove, skinkemuskler og småkød til forarbejdningsindustrien. Priserne på brystflæsk, kamme og bacon er stabile, mens priserne på forender og skinker fortsat er præget af et stort udbud.

- Priserne på fersk kød er bestemt ikke noget at prale af, men heldigvis ser vi fortsat stigende aktivitet i markedet. Der er flere og flere europæiske lande, der lemper eller siger farvel til corona-restriktionerne, og det er med til at understøtte markedet, fordi aktiviteten langsomt er på vej tilbage mod en normal hverdag, siger Kasper Lenbroch.

Til markederne udenfor Europa er der en jævn efterspørgsel fra Japan og Sydøstasien, mens eksporten til Kina fortsat står stille.     

Læs også