Notering stiger med 20 øre for handyr og 30 øre for hundyr

Handyrene stiger med 20 øre i Danish Crown Beef, og hundyrene med 30. -Usædvanlig høj efterspørgsel i efterårsferien, lyder det fra selskabet.

Usædvanlig høj efterspørgsel i efterårsferien betyder, at Danish Crown Beef nu sætter noteringen op med 20 øre for handyr og 30 øre for hundyrene.

- Det sydeuropæiske marked for okse- og kalvekød oplever efter måneder med flotte salgstal en svag afmatning, mens det tyske marked så småt har vendt fokus mod vintersæsonen. Salget er fortsat stabilt, men tilførslerne falder en anelse, lyder det fra selskabet i en markedskommentar.

- Det europæiske marked for okse- og kalvekød er fortsat generelt flot for årstiden. Salget fortsætter sit stabile niveau til både ind- og udland, men tilførslerne falder en smule – og ligesom resten af samfundet, mærker vi også den generelle vareknaphed. Til gengæld oplever vi nu en stigende efterspørgsel fra det tyske marked på de runde udskæringer fra Danish Crown Beef, som er typisk for årstiden, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef

Post-corona har betydning

Forventningerne til det hjemlige marked i uge 42 er markant anderledes end tidligere år. Uge 42 har traditionelt – på grund af efterårsferie – været en stille uge, men post-corona tegner der sig et andet billede.

- Vi har i forhold til tidligere år en række gode ordrer på vej ud mod kunderne. Normalt ville mange danskere være på vej sydpå i efterårsferien. Forventningen fra kunderne virker dog til at være, at mange – trods lempede rejserestriktioner – bliver hjemme i ferien. Så den nedgang vi normalt oplever i uge 42, ser ud til at springe 2021 over. Vores gode samarbejde med kunderne gør, at vi fortsat ser pæn kampagneaktivitet, og det gør, at vi holder os godt til, siger Henning Sønnichsen.

 

Læs også