Hestekræfter, cocio og pølser

350 mennesker lagde vejen forbi Støvring for at se den spritnye og digitale Case IH Optum 300 AFS Connect, da S.D. Kjærsgaard havde inviteret til maskindemo.

I perfekt efterårsvejr fik S.D. Kjærsgaard vist en række maskiner frem ved en demonstration hos Morten Egekvist udenfor Støvring.

Det helt store trækplaster var den spritnye Case IH Optum 300 AFS Connect, og 350 mennesker lagde vejen forbi for at kigge.

- Det specielle ved den er, at den er i et onlineunivers, der hedder My Case IH, hvor man opretter sig som bruger via et computersystem. Der er altid kontakt til skyen, og man kan logge sig på, når man sidder i traktoren og se for eksempel det, man har kørt tidligere, altså følge én personligt. Man ved, hvad der er pløjet eller sået og så videre, forklarer Brian Storgaard, der er salgs- og regionschef ved S.D. Kjærsgaard.

Fordelen ved systemet er, at man via et computersystem hele tiden kan have styr over sin markdrift og ikke behøver at notere noget manuelt. Traktoren ved, hvor den har kørt tidligere.

- Den har selvfølgelig også de her gps-systemer, som gør, at den selv holder retningen, tilføjer Brian Storgaard.

Komfort i kabinen

Der var mange roser til den spritnye traktor fra de mange, der tog sig en tur.

- Folk var meget overraskede over det lave støjniveau, fortæller Brian Storgaard om traktoren, som har fået en væsentlig større kabine.

En kabine, der i høj grad henvender sig til den yngre generation og deres behov i en almindelig personbil. Derfor er traktoren blandt andet udstyret med både bluetooth og subwoofer.

- Der er blevet plads til fralægning, tasker og lignende. Så er der også køleboks i den lyse kabine. Der er gjort rigtig meget ud af hele miljøet indvendigt, så det minder om det, de unge kender fra en personbil, siger Brian Storgaard.

Hestekræfter og pølser

Der blev også sparket dæk ved to Case IH Magum 400-modeller. Den ene på bælter. Og så blev der kigget med lange øjne efter bæltemaskinen Quadtrac, som har bælter på alle fire hjul.

- Det yngre publikum var begejstrede over den store knækstyrede Quadtrac på næsten 600 heste. Den imponerer, når den sådan flyver hen over marken med 60 kilometer i timen. Det går stærkt, det går rigtig stærkt, og man kan næsten slet ikke mærke det inde i maskinen, forklarer Brina Storgaard om den 30 ton tunge maskine.

Der var også en knækstyret Case IH Steiger med over 500 hestekræfter og tvillingmonterede hjul på alle fire hjul, som skulle besigtiges, inden de mange besøgende sprang ombord og tilbagelagde Cocio og 800 pølser.

Læs også