Ny Lemken Solitair såmaskine

En ny generation af Lemkens store Solitair DT-kombinationssåmaskine i fire og seks meters arbejdsbredder kommer på markedet til efteråret i et nyt design.

Lav trækkraftsbehov, mange kombinationsmuligheder, en integreret kompakt tallerkenharve, nem at justere og født med en stor dobbelt tank, er kendetegnede på den nye Lemken Solitair DT kombinationssåmaskine, der kommer på markedet til efteråret i fire og seks meters arbejdsbredder og har en komfortabel betjening og en stor, delt såsædstank samt et helt nyt design, er bare et par nyhederne på den nye bugserede Lemken Solitair DT-kombinationssåmaskine.

DT-såmaskinen er udstyret store 465 mm konkave-skiver, som er individuelt beskyttet mod overbelastning af fjedre. Hvis reduceret jordbearbejdning er påkrævet, kan lodrette skiver anvendes i stedet for de konkave-skiver, som trænger mindre ned i jorden, hvilket reducerer både fugttab og ukrudtsfremkomst. Såfremt der kræves målrettet efterbehandling, kan en trapezpakkervalse monteres bag tallerkenharven.  

Lemken DT-såsædsbeholderen rummer en volumen på op til 5.100 liter og fås i en dobbeltbeholderudgave. Den dobbelte beholder gør det muligt at bruge Solitair DT til kombineret såning med gødning eller til såning af forskellige frø, der tilbydes i to varianter.

Med enkeltudgaven placeres gødning og frø i en fælles såfure, hvorimod dobbeltudgaven placerer gødning i en linje under såniveauet via separate gødningsskiveskær.

Læs også