Pickup uden kamruller til kartoffeloptager

Til kartoffelhøsten 2022 tilbyder den tyske kartoffelproducent, Ropa, en pickup uden kamruller. Den nye pickup kan især være en fordel til høst af kartofler på tung jord eller under vanskelige høstforhold.

Den nye pickup uden kamruller kan monteres på Ropa Keiler 2 og Keiler 2 Classic kartoffeloptagere ved hjælp af et quick-change-system.
 
På tunge jorder under fugtige jordforhold eller med høj andel af skarpkantede sten er det muligt at undgå pres på kartoffelryggen på grund af klumpdannelse og undgå kartoffelskader fra sten.
 
Den nye pickup med hydraulisk drevne skiveskær sikrer rent og jævn optagning af kartoflerne. Løftedybden kan indstilles på Isobus-terminalen og den nye rygruller justerer automatisk dybden, selv under varierende forhold.

Testet og køreklar

Udover kartoffeloptagning kan pickuppen uden rygruller også bruges til høst af andre afgrøder. Den er blevet testet siden 2019 som en pilotserie af blandt andet Grossmanns Feldfrüchte fra Bayern.

En af de første pickupper uden rygvalser blev også brugt til høst af knoldselleri og rødbeder. Alle Ropa-produkterne, der kommer på markedet, bliver testet af forskellige entreprenører eller landmænd for at få en tilbagemelding om forbedringer og for at sikre, at produktet er hundrede procent køreklar.
 
Den nye Ropa-pickup kan høste afgrøder i rækkeafstand 75 cm og 90 cm. Pickuppen kan justeres til den ændrede rækkeafstand på få minutter.

Læs også