Kæmpetærsker kommer til Danmark

New Holland er i fuld gang med forberedelserne til den kommende lancering af CR11-mejetærskeren i Danmark, som havde sin verdenspremiere på Agritechnica-messen i november sidste år.

Forberedelserne til lanceringen af CR11-mejetærskeren på europæiske markeder er godt i gang med planer om at indsætte en mindre flåde af CR11 til høsten i 2024. I Danmark vil et par CR11-mejetærskere blive demonstreret, og forberedelserne til disse markdemonstrationer skrider fremad.

- Vi har allerede afholdt tekniske træningssessioner for høstmontører på vores Center of Harvest Excellence i Zedelgem i januar, og vi planlægger salgs- og produkttræning for alle vores New Holland høstmaskine-sælgere i løbet af forsommeren, naturligvis med særligt fokus på den nye CR11, fortæller Tonny H. Grønne, salgs- og produktchef hos New Holland Danmark.

- En af maskinerne vil være udstyret med det nye store Michelin VF900/65 R46-trækhjul, og en anden vil køre på vores hydraulisk affjedrede bælteundervogn. Begge maskiner vil være udstyret med 50-fods MacDon Flex-skærebord og med pickup for at kunne demonstrere CR11'eren i et bredt udvalg af afgrøder, siger han.

CR11-mejetærskeren er udstyret med to 24-tommers rotorer, 775 hestekræfter og en korntank med en kapacitet på 20.000 liter, som kan tømmes på under 100 sekunder takket være en tømmehastighed på 210 liter i sekundet. Dette gør CR11-mejetærskeren betydeligt mere kapabel end den nuværende topmodel, CR10.90, som har haft verdensrekorden for mest hvede høstet på otte timer i over et årti.

- Vi håber at kunne starte vores demonstrationer fra den tidlige frøhøst i sydøst og følge sæsonen nordpå. Selvfølgelig håber vi på godt vejr, så vores gæster ikke bliver våde, når de skal se mejetærskeren i aktion, slutter Tonny H. Grønne.

Læs også