Ny pulje med 40 millioner kroner skal styrke naturens mødesteder

Landets naturcentre og -skoler får nu mulighed for at søge op til en million kroner til projekter, der kan få flere ud i det fri og gå på opdagelse i naturen. Samlet afsætter Nordea-fonden 40 millioner kroner til den nye landsdækkende pulje.

Flere undersøgelser blandt andet fra Friluftsrådet og Københavns Universitet viser, at ophold i naturen er sundt. Oplevelser i det fri styrker både vores mentale og fysiske velvære.

Rundt om i landet findes naturskoler og -centre, der fungerer som indgangsportaler til naturen. Mange brugere drager stor fordel af faciliteterne og tilbuddene, som bidrager til at gøre naturen mere tilgængelig. Der er dog plads til, at endnu flere opdager de mange muligheder, naturen, centre og skoler tilbyder.

Derfor åbner Nordea-fonden nu en pulje målrettet alle naturcentre og naturskoler, som vil udvikle tilbud, der giver flere adgang til gode naturoplevelser, uanset deres forudsætninger:

- Naturens mødesteder er bemandet med dygtige mennesker og fyldt med fortællinger om vores fantastiske natur. Hvis vi kan være med til at flere går på opdagelse i naturen – også dem der ikke har opdaget den endnu, så bliver vi meget glade, siger administrerende direktør i Nordea-fonden, Henrik Lehmann Andersen.

Der findes mange naturcentre og naturskoler i Danmark, og hovedparten ligger strategisk placeret på grænsen mellem by og natur. De rummer faciliteter, lokaler, udstyr, medarbejdere og frivillige, som kan aktiveres i endnu højere grad. Med puljen ønsker Nordea-fonden at bygge bro mellem naturcentrene og nye brugere gennem lokale samarbejder på tværs af foreninger, borgergrupper og boligområder.

Læs også