Byråd protesterer mod hegn om nye naturnationalparker

I Gribskov Kommune er byrådet imod, at områdets kommende naturnationalpark skal indhegnes, skriver TV 2/Lorry.

Både borgere og byrådet i Gribskov Kommune siger fra overfor indhegningen i forbindelse med Naturnationalpark Gribskov, skriver TV 2 Lorry. 

Lokalpolitikerne i Gribskov Kommune har besluttet at sende et høringssvar til Naturstyrelsen i forbindelse med sagen om oprettelsen af Naturnationalpark vil strække sig over 1.300 hektar i kommunen.

Det skyldes Naturstyrelsens planer om at indhegne hele området, fordi der skal gå store »planteædende pattedyr«, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, hvordan Naturstyrelsen har planer om at udsætte både 10 elge, 50 stude og kvier og flere hundrede krondyr i naturnationalparken, der skal være med til at genskabe vild natur i Danmark, hvor biodiversitet og naturlige økosystemer lever på egne præmisser med mindst mulige indgreb fra mennesket.

Men blandt politikerne i Gribskov Kommune synes man ikke om idéen om at indhegne den gigantiske naturnationalpark og de store dyr.

Ifølge Bent Hansen (V), der er næstformand i Udvikling-, By- og Landudvalget i Gribskov Kommune har det ikke meget med natur at gøre, når man indhegner et område.

- Hvis dyrene lukkes ind bag indhegning, er det i mine øjne ikke vilde dyr længere – og så skal de passes og tilses som tamme dyr. Jeg er stærkt bekymret for dyrevelfærden her. Vi har set, hvordan det gik i Molsbjerge (hvor Naturstyrelsen endte med at få kritik for manglende pasning og fodermængde til dyrene, red.). Og jeg er bange for, at det også kan ske her, siger Bent Hansen til TV 2 Lorry.

Læs også