Vognmand fylder 70 år - men kører ikke i garage

Den midtsjællandske vognmand, Per Jørgensen, fylder 70 år og inviterer til åbent hus fredag den 31. maj.

Per Jørgensen er mangeårig pløje-entusiast og har deltaget i utallige pløjestævner i ind- og udland – blandt andet ved europamesterskaberne i Nordirland for et par år siden.

Per Jørgensen kan i slutningen af maj fejre sin 70-års fødselsdag, men han er langt fra pensionsmoden. Den midtsjællandske vognmand kører således videre, og det er uden at sænke farten.

Godt nok har Per Jørgensen – efter 27 år som selvstændig vognmand med speciale i maskintransport – solgt sin forretning, Per Jørgensen Maskintransport, til Maskincenter Ringsted.

Her fortsætter Per Jørgensen dog som chauffør, og han vil således stadig have direkte kontakt til sine kunder. Per Jørgensen Maskintransport fortsætter nemlig som en selvstændig enhed med Per Jørgensen bag rattet, så alt er ved det gamle.

- Man kan kalde det for rettidig omhu. På et eller andet tidspunkt skal jeg jo på pension, og så er det rart at vide, at »min« forretning kører videre, siger Per Jørgensen, der én gang har besluttet sig for at gå på pension.

Da der tilbage i juli 2020 blev indført nye miljøzonekrav, til kørsel med blandt andet lastbiler i København, solgte Per Jørgensen sin bil, fordi den ikke opfyldte miljøkravene.

Fritid med ridning og pløjning

Per Jørgensens »pensionseventyr« var dog kortvarigt. Han kom hurtigt til at savne sine kunder og udfordringerne, så han købte en ny og miljørigtig 24 tons bil med 26 TM kran og kørte ud på vejene igen.

Store dele af sit liv har Per Jørgensen siddet bag rattet, og det gør han ind imellem også i fritiden. Per Jørgensen er nemlig mangeårig pløje-entusiast og har deltaget i utallige pløjestævner i ind- og udland – blandt andet ved europamesterskaberne i Nordirland for et par år siden.

Ridning har altid også fyldt meget i Per Jørgensens liv. Han har reddet, siden han var 13 år, og han nyder timerne på hesteryg.

- Jeg har stået for jagt- og terrænarrangementer i Roskilde Rideklub i over 25 år, har bygget mange jagter sammen med lensgreve Holstein på Ledreborg og siddet i bestyrelsen for Roskilde Rideklub.

- Ridningen er med til at holde mig i gang, påpeger Per Jørgensen, som onsdag den 29. maj fylder 70 år, men først markerer sin fødselsdag to dage senere.

Fredag den 31. maj holdes således åbent hus fra klokken 15, og det er på hjemmeadressen ved Kirke Såby.

- Pølsevognen er kørt i stilling, og øllet er lagt på køl, lyder det med et smil fra Per Jørgensen.

Læs også