Millionpublikum til BL-formand

Det giver bedst mening at producere dyr og planter i Danmark. Det fortalte BL-formand Peter Kiær, da han for nylig blev interviewet til BBC.

For nylig havde landmand Peter Kiær, Storgården ved Haslev og formand for Bæredygtigt Landbrug, journalistbesøg. Det er sket ofte, men dette besøg var ikke som vanligt. BL-formanden blev nemlig interviewet til den britiske mediegigant BBC til et længere radioprogram om den grønne omstilling af dansk landbrug. 

- Det var rigtig spændende og interessant at blive interviewet af virkelig nysgerrige britiske journalister, som er imponerede over, hvor langt vi er fremme med den grønne omstilling i dansk landbrug. Og selv om jeg var en smule nervøs ved kun at skulle begå mig på engelsk, så gik det faktisk ganske udmærket, smiler Peter Kiær.

BL-formanden fortæller i interviewet, hvordan dansk landbrug i adskillige år er gået forrest i kampen for bæredygtighed – og hvordan danske landmænd derfor forholder sig kritisk til de nye og ekstreme ambitiøse politiske mål, som der ikke er videnskabeligt belæg for.

- Der var to journalister på besøg på Storgaarden. De spurgte mig bl.a., hvad jeg vil sige til unge internationale klimaaktivister. Her svarede jeg, at mit budskab til dem er, at det giver mest mening at producere både dyr og planter her i Danmark, hvor miljø- og klimaaftrykket er så beskedent, fortæller Peter Kiær.

Programmet vil forventligt nå ud til flere millioner briter. 

Læs også