Fra topchef til studerende i natur og miljø

Tidligere mangeårig kommunal topchef Vibeke Lei Stoustrup er startet på jordbrugsteknologuddannelsen, fordi hun vil omskoles til at arbejde med naturfremme.

I august arbejdede 57-årige Vibeke Lei Stoustrup som vellønnet direktør i Rebild Kommune i Himmerland. Under sig havde hun 1.000 ansatte og det øverste administrative ansvar for milliardbudget og centrale, kommunale opgaveområder som folkeskoler og arbejdsmarked. Hverdagen var fyldt med vigtige beslutninger, politik, problemløsning og en telefon og indbakke, der sagde bip og pling døgnet rundt. 

- Det er et kæmpe skifte ikke længere at have ansvar for andre end mig selv, siger Vibeke, der forlod direktørjobbet den 27. august og startede som jordbrugsteknnologistuderende tre dage senere med speciale i natur og miljø på Erhvervsakademi Aarhus. Målet er lige nu et job indenfor naturpleje eller naturfremme.

- Det ville have været mest naturligt for mig at fortsætte indenfor ledelsesfaget. Men når nu den her naturdagsorden optager mig så meget, så vil jeg gerne nå at gøre det også. Det gode arbejdsliv er for mig ikke en snorlige vej. Man kan sagtens zigzagge mellem jobs og fag og gå et skridt tilbage eller sidelæns i karrieren, forklarer Vibeke, der er gift og mor til to voksne døtre. 

For Vibeke handler beslutningen om at følge sit hjerte og blive ved med at være nysgerrig. 

- Jeg har arbejdet med vækst og velfærd i kommunerne i 25 år – heraf næsten 20 år som leder - og har været utroligt glad for det. Nu har jeg lyst til at bruge den næste del af mit arbejdsliv på naturområdet, som optager mig meget, og hvor udfordringerne er store og stemmerne små, siger hun. 

 

Læs også