Unge vil have økologiske køderstatninger

De forbrugere, der køber plantebaserede køderstatninger, savner økologiske varianter, skriver Fagbladet Økologisk. Det viser en ny forbrugeranalyse fra Forbrugerrådet Tænk.

Det er svært at finde økologiske varianter af plantebaserede køderstatninger. Og det er noget som ærgrer en stor del af forbrugerne, skriver Fagbladet Økologisk.

Ifølge en undersøge i Tænk viser det at 52 procent af de respondenter, der køber plantebaserede bøffer eller fars, savner økologiske varianter. Fire ud af ti blandt de 18-24-årige savner økologiske erstatningsprodukter.

Ifølge undersøgelsen har de unge flere kødfrie dage om ugen, og de er mere villige til at droppe kødet i forhold til de ældre. 

Det er primært på grund af klimaet, at forbrugerne på tværs af aldersgrupperne fravælger kødet, mens hensynet til dyrene ligger på en tæt andenplads.

- Vi ser, at de forbrugere, der er veganere, vegetarer eller fleksitarer, har en stor præference for økologi, og vores seneste undersøgelse viste, at de savner flere økologiske varianter, især færdigretter, kødalternativer og grøntsagsfars, men også brød, frugt og grøntsager, siger Katrine Ejlerskov, der er centerleder for Plantebaseret Videnscenter - et samarbejde mellem Økologisk Landsforening og Dansk Vegetarisk Forening, til Fagbladet Økologisk.

Læs også