Nye teknologier er godt på vej

Spændende projekt skal undersøge, hvordan kunstig intelligens kan hjælpe landmanden til de bedste beslutninger, og demonstrerer, hvordan forskellige robotsystemer fungerer på en moderne bedrift.

Ole Green, CEO Agrointelli, fortalte om GUDP projektet, hvor håbet er at benytte nye teknologier til beslutningsstøtte i landbruget og efterfølgende om Agrointellis eget bidrag, markrobotten Robotti. Godsejer Frants Bernstorff-Gyldensteen, Gyldensteen Gods lægger marker til de mange testkørsler og testflyvninger. Markrobotten Robotti fra Agrointelli ApS var blandt de teknologier, der blev fremvist under workshoppen. Observationsrobotten FieldSurveyor fra firmaet Conpleks er under udvikling til at kunne benyttes i markerne. Dronen, der benyttes af Syddansk Universitet i projektet, gav en præsentationsflyvning og demonstrerede sine færdigheder.

Flere interessenter inden for robotteknologier til landbruget deltog forleden ved en workshop på Gyldensteen Gods ved Bogense, som var arrangeret af projektet SqM-Farm (Square Meter Farm).

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også