Medie: Landbrugsforhandlinger flyttes til Finansministeriet

Ifølge Altinget så rykker landbrugsforhandlingerne på Christiansborg væk fra Fødevareministeriet og over til Finansministeriet.

Regeringen er på vej til at flytte landbrugsforhandlingerne fra Fødevareministeriet og hen til Finansministeriet. Det skriver Christiansborg-mediet Altinget, som oplyser, at det erfarer man fra flere centralt placerede kilder.

Ved at flytte forhandlingerne til Finansministeriet kan det betyde, at der alligevel kan findes flere statslige midler frem til landbrugets grønne omstilling end det, som regeringen hidtil har været villig til. Det har været et krav fra partierne i blå blok siden forhandlingernes start, at der kommer flere statslige midler på bordet. Som det er i dag, så skal blandt andet udtagning af lavbundsjorde primært finansieres ved midler fra EU’s landbrugsstøtte.

Over for Altinget vil hverken Finansministeriet eller Fødevareministeriet kommentere oplysningerne.

Onsdag blev der i blandt partierne afholdt endnu et møde i de langstrakte forhandlinger. Efter mødet forlod Alternativet, der har et mandat i Folketinget, som det første parti forhandlingerne.

Læs også