Rådgiver: Køb ikke en ejendom med for mange begrænsninger

Tjek altid produktionstilladelse i forhold til det, der står i udbudsmaterialet, lyder opfordringen fra svinerådgiver

Bliver man tilbudt en ejendom til overtagelse, eller er man selv på udkig efter en ny ejendom, er det ifølge svinerådgiver Heidi Birch Wentzlau fra SvineRådgivningen særdeles vigtigt at tjekke, om produktionstilladelsen stemmer overens med udbudsmaterialet og ikke mindst at få kontrolleret, hvordan ejendommens placering kan påvirke din fremtidige strategi.

Det påpeger hun i nyhedsbrevet Svinenyt.

Heidi Birch Wentzlau peger endvidere på, at man skal være opmærksom på begrænsninger i forhold til lugtgeneafstand til naboer og by, hvorvidt staldanlægget har særlig kvælstoffølsom natur i baghaven, og om der er begrænsende krav til drift og produktion i miljøtilladelsen.

- For at undgå at købe en ejendom med for mange begrænsninger, der viser sig ikke at passe ind i din fremtidige strategi, er det en fordel at få ejendommen miljøvurderet, inden du sætter din underskrift, lyder det endvidere fra rådgiveren, der gør det klart, at SvineRådgivningen er klar til at hjælpe med at søge de nødvendige oplysninger om en ejendom.

- Brug hellere et par timer med os, fremfor at købe »katten i sækken«, lyder det fra Heidi Birch Wentzlau i nyhedsbrevet.

Læs også