Uændret notering fra Danish Crown

Der er ikke nogen egentlig retning på det europæiske marked i øjeblikket, lyder det fra Danish Crown, der for fjerde uge i træk fastholder noteringen for slagtesvin på 12,00 kroner.

Noteringen for slagtesvin ligger for fjerde uge i træk stille på 12,00 kroner, mens sonoteringen nu på 14. uge lyder på 9,00 kroner. Det kan svineproducenter, der leverer til Danish Crown, konstatere efter koncernens sædvanlige udmelding om næste uges notering torsdag kl. 13.

Der er ikke nogen egentlig retning på det europæiske marked i øjeblikket, lyder det fra Danish Crown. Nogle dele af grisen sælges rigtigt godt, mens andre halter en smule.

 - Det er et lidt mærkeligt marked, vi ser i øjeblikket. Grillartiklerne flytter sig rigtigt godt, men markedet for skinker har slet ikke den styrke, som vi normalt ser på den her årstid. Det er blandt andet udløst af en reaktion fra Italien, hvor spredningen af afrikansk svinepest skaber usikkerhed omkring eksporten af skinker, og samtidig har koldt vejr i marts og april svækket forbruget, fortæller selskabets markedsdirektør Mads Stougaard.

Bedring i eksport udenfor Europa

 Priserne på den midterste del af grisen er stabile i øjeblikket, men det skyldes først og fremmest en bedring i eksporten til landene udenfor Europa og et jævnt salg af bacon til Storbritannien.

- Der er meget blandede signaler i markedet i øjeblikket. I Spanien – og faktisk i det meste af Europa - er slagtevægten betydeligt højere, end den var på samme tidspunkt sidste år. I Frankrig er noteringen heller ikke steget, som den normalt gør på den her årstid. Til gengæld er der efterspørgsel fra Østeuropa, så markedet er fortsat i balance, sig Mads Stougaard. 

Danish Crown forventer at udsætte slagtninger af 50.000 grise til henholdsvis uge 21 og 22.

For søernes vedkommende udsættes der cirka 500 til uge 21 og cirka 650 søer til uge 22.

Læs også