Danish Crowns notering for slagtesvin falder igen

Danish Crowns slagtesvinenotering falder med 20 øre til 10,10 kroner pr. kg.

Det europæiske marked for grisekød er fortsat sløvt med et lavt forbrug og sivende priser. Sådan skriver Danish Crown i deres ugentlige markedsberetning torsdag. Således sænkes noteringen for slagtegrise med 20 øre til 10,10 kroner pr. kg, mens noteringen for søer over 126,4 kg stiger med 30 øre til 7,60 kroner pr. kg. 

- Der er fortsat ubalance i markedet, men vi er ikke langt fra ligevægt og dermed en stabilisering af priserne. Om det bliver et lidt højere forbrug i Europa eller et løft i eksporten til Kina, der skaber balancen, er umuligt at spå om, men efter et markant fald siden starten af juni på grund af den pludselige kinesiske opbremsning, ser det ud til vi er ved at være igennem det værste, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.

Slagterikoncernen skriver, at en af udfordringerne i Europa er fortsat en relativ lav kapacitet til udbening efter halvandet år med en meget stor eksport af delstykker til Kina. Det har presset priserne på især forender og skinker, men efterhånden begynder der også at være en bedre balance på det område. Efterspørgslen på bove, nakker og småkød til blandt andet pølseproduktion har i periode været forholdsvis stabil, men priserne er sivet som en konsekvens af det større udbud af delstykker.

Rolig efterspørgsel fra Kina

- Der er fortsat stor usikkerhed på det tyske marked. På den ene side er der et lavt udbud af slagteklare grise, men efter der er fundet afrikansk svinepest på flere mindre landbrug i det østlige Tyskland, er der usikkerhed om de få lande udenfor EU, der stadig har været åbne for tyske varer, nu vil lukke ned. Derfor er der kommet flere tyske varer ud på det europæiske marked og gør ikke situationen nemmere lige nu, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en rolig efterspørgsel fra Kina, men en stabil eksport til Japan og det øvrige Asien.

Udsætter 70.000 grise

Ifølge Danish Crown har tilmeldingen til indeværende uge været som forventet, og med den slagtekapacitet, som har været til rådighed, betyder det, at der er behov for at udsætte lidt mere end 70.000 grise til uge 30.

- Næste uges tilmelding er på samme niveau, og det er forventningen, at der med den planlagte slagtekapacitet bliver behov for at udsætte omkring 78.000 grise til uge 31, skriver de om slagtesituationen.

For søernes vedkommende udsættes der 33 søer til uge 30. Det forventes, at der i uge 31 bliver slagtet op på søerne.
 

Læs også