Igen ASF på dansk svinefarm i Rumænien

DCH International er igen blevet ramt af Afrikansk Svinepest.

Danske DCH international er igen ramt af ASF på en af sine farme i Rumænien. Det meddeler selskabet i en pressemeddelelse. Det seneste udbrud er konstateret på en DCH Internationals slagtesvinefarm Feldiora i Brasov. DCH International blev også ramt af ASF i januar.

- Smittetrykket i Rumænien er pt. ekstremt højt, ufattelig mange farme er inden for den sidste måned inficeret med ASF. Rumænien er suverænt det land i EU der er hårdest ramt, idet landet tegner sig for 90 procent af ASF-udbruddene blandt tamsvin på EU-plan.

- Uagtet det høje smittetryk, er det ufatteligt svært at acceptere, at vi endnu engang, befinder os i denne situation. Vores biosikkerhedsniveau er ekstremt højt, men det er åbenbart ikke nok til at holde smitten ude, hvilket er dybt bekymrende, siger Lars V. Drescher, administrerende direktør i DCH International.

Han håber nu – og forventer – at den fuldkommen kaotiske ASF-situation vil få de rumænske myndigheder til at indse, at de bliver nødt til at tage skeen i den anden hånd og få adresseret den manglende biosikkerhed i baggårdsproduktionen.

- Det er dette forhold, der er den egentlige årsag til det høje smittetryk. Hvis og forhåbentlig når dette bliver kraftigt forbedret, udgør det underforsynede rumænske marked fortsat et særdeles interessant potentiale for DCH, siger han.

Læs også