Svineproducent med hård kritik: - Vi er mange, der savner lederskab

Kritikken af Landbrug & Fødevarers håndtering af DanBred-sagen var hård fra Esben Skøtt under debatten på årets grisekongres. - Hvordan synes I selv, det går?, spurgte svineproducenten, der efterlyste lederskab i organisationen.

- Jeg får egentlig bare lyst til at spørge: Hvordan synes I selv, det går.

Det var en utilfreds svineproducent, Esben Skøtt, der tirsdag tog ordet under debatten på årsmødet i Landbrug & Fødevarer Gris og kritiserede Landbrug & Fødevarers håndtering af DanBred-sagen, hvor den nu tidligere adm. direktør, Thomas Muurmann Henriksen, ifølge en undersøgelse krænkede en række kvinder i firmaet. En sag, der siden førte til, at Thomas Muurmann Henriksen blev fyret – ifølge kritikerne alt for sent. Dernæst blev bestyrelsen i Danbred blev sat på porten af Landbrug & Fødevarer, der ejer godt halvdelen af firmaet. Igen alt for sent ifølge kritikerne. Derefter valgte den adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, at trække sig efter intern uenighed med primærbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer om organisationens linje i sagen.  

- Set i lyset af de seneste begivenheder i Landbrug & Fødevarer, kan jeg konstatere, at der bliver brugt ufattelig mange kræfter og penge på at ødelægge os selv indefra. Vi er mange, der savner lederskab. I står nu med en gylden mulighed for at sætte dagsordenen, mål og milepæle for fremtiden. Ellers er der andre, der gør det for os. Vi skal have genskabt tilliden og troværdigheden fra omverdenen og ikke mindst medlemmerne.

Tiltag sat i værk

Erik Larsen svarede:

- Som jeg kom ind på i min beretning, så er jeg utrolig ulykkelig over det, der er sket. Det tror jeg også, at vi giver udtryk for. Vi skal kigge på, hvad der er sket, og så skal vi sådan set også videre, for det ulykkelige er de kvinder, der er kommet til skade. Nu har vi også sat noget i værk, og det var jeg også inde på i min beretning. Nu har vi sat ting i værk, og dermed mener jeg også, at vores formandskab i Landbrug & Fødevarer viser lederskab og går foran, og der har vi sat mange ting i spil, der skal undersøges. Og jeg ved, at der kommer et møde, hvor vi igen drøfter, hvordan vi kommer videre.

Læs også