Bedre, hurtigere og nemmere

Øget funktionalitet og en fantastisk operatøroplevelse er bare nogle af de forbedringer, der er implementeret for den nye generation af kompakte læssemaskiner L30 og L35 fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE).

Øget funktionalitet og en fantastisk operatøroplevelse er bare nogle af de forbedringer, der er implementeret for den nye generation af kompakte læssemaskiner L30 og L35 fra Volvo Construction Equipment (Volvo CE). Pressefoto

Disse 5,7-6,4 ton tunge maskiner har vist deres værd under arbejde indenfor byggeri, kommunale projekter, landskabsarkitektur, landbruget samt på affalds- og genbrugsområdet, og de kommer nu på markedet med endnu mere intuitiv navigation og forbedret brugervenlighed.

Takket være disse opdateringer får kunder, der har brug for en læssemaskine med en skovlkapacitet på 1,0-1,2 m³ (eller 2,4-2,6 ton gaffelnyttelast) nemmere ved at klare hurtige arbejdscyklusser. De kan også fortsat drage fordel af læssemaskinens enestående manøvredygtighed, traktionskraft og bom-/skovlpræstationer.

Forbedret betjening

Selvom disse kompakte læssemaskiner allerede har det bedste udsyn i branchen, så får de nu endnu bedre udsyn foran og på siderne takket være et slankere instrumentbræt. Operatørerne vil også få glæde af mere intuitiv navigation med et større 5” display, der betjenes med et jog-hjul, samt en mere ergonomisk multifunktions-joystick - der allerede findes på L20 Electric og L25 Electric-modellerne.

Som noget helt enestående for denne størrelsesklasse har den et sæt nyt ekstraudstyr, der er beregnet til at lette betjeningen af maskinen. Dette omfatter en avanceret bomudskydning og en skovlnivelleringsenhed med grænselag, bestående af:

- En automatisk løfte- og hældningsenhed, hvor bommen og redskabet bevæger sig automatisk til forprogrammerede positioner med et tryk på aktiveringsknappen på joysticken

- En løfte- og hældningsbegrænser, der hindrer bommen og redskabet i at gå længere end en forindstillet højde/dybde samt at de rammer nogen hindringer.

Dette gør det ikke kun nemmere for erfarne operatører at foretage præcise, repetitive bevægelser, det hjælper også mindre erfarne operarører med at udføre hurtigere læssecyklusser.

Som tilvalg findes der en ny hastighedsbegrænser for løft og hældning, hvis formål er at hjælpe under arbejde med tunge læs/redskaber, da den sikrer præcis og følsom styring ved at reducere bevægelsernes hastighed. Der er mulighed for særskilte indstillinger for bom op, bom ned, hæld ind og hæld ud.

Tungere læs klares let takket være optimeret kinematik. H-generation L30 og L35 med Z-ledforbindelse og øget skovlmassedensitet kan bære op til 200 kg mere pr. m³ sammenlignet med L30G og L35G.

Operatørerne vil blive ved med at sætte pris på komfortniveauet i branchens bedste førerhus - takket være mulighederne for justering af ratstamme, sæde og højre armlæn - de vil også lægge mærke til tydelige forbedringer i form af nemmere adgang, eftersom stopklodserne til hjulene nu er placeret væk fra trinnene.

Hurtigere bevægelser

En helt enestående elektro-hydraulisk hovedstyreventil forbedrer flowdelingen mellem de hydrauliske funktioner. Bommen og det hydrauliske redskab kan betjenes samtidig uden at gå på kompromis med arbejdsbevægelsen.

Tilhængerne af den tidligere generation af kompakte læssemaskiner kender desuden allerede funktionen hurtig, samtidig styring og løft, takket være uafhængige hydraulikpumper.

Stadig på forkant

Udover de mange opdateringer bliver læssemaskinerne ved med at byde på den samme fremragende ydeevne, hastighed og alsidighed. Dette skyldes først og fremmest den enestående drivhjulstrækkraft og brud-/løftekraft, som kunderne normalt kan forvente af større maskiner. Den høje traktionskraft opnås med en kombination af en leddelt, oscillerende samling og 100 procent differentialelåse på begge aksler, mens den store brudkraft afhænger af den kraftfulde ledforbindelse.

Det eksklusive portalakseldesign sikrer stadig klassens bedste frihøjde til at klare høje hindringer. Og redskabsfæstet muliggør stadig hurtige skift mellem en række almindelige og hydrauliske redskaber.

Udover toppræstationer vil maskinerne blive ved med at levere en fantastisk oppetid. To yderligere fordele ved den nyeste serie er adgang til servicestederne fra jordniveau – inklusive brændstof-, olie-, luft- og hydrauliske filtre, batteri, køler, oliemålepind og hydrauliske olieniveaumålere – og de lange serviceintervaller. Dette betyder, at I kan bruge mere tid på jeres arbejde og mindre tid på vedligeholdelse.

Hvis disse opdaterede læssemaskiner også udstyres med konnektivitetsmuligheder, kan kunderne benytte en vifte af services og digitale løsninger, der hjælper dem med at reducere ikke-planlagt nedetid og booste deres rentabilitet. Alt i alt sætter H-generationen af L30 og L35 standarden for kompakte læssemaskiner i denne størrelsesklasse, idet de leverer enestående præstationer med lave, samlede ejeromkostninger.

Læs også