høst-tour

Vi skriver om høsten
- HVER DAG!

Kører med fire mejetærskere i græsfrø

- I dag er luften så fugtig, at vi kun kan køre med halv hastighed i rødsvinglen i forhold til mandag, lyder lyder meldingen under græsfrøhøsten på Vestsjælland.

Der er lummert og en tung luft over Idagaard-Svendsholm, hvor høsten af rødsvingel er i gang. Sådan da. 

- I forhold til i går kan vi kun køre med den halve hastighed med mejetærskeren. Men rødsvinglen er spildsom og skal høstets nu, fortæller Henning Hansen, der har opgaven med at køre det nyhøstede frø hjem til gennemblæsning på Svendsholm.

Vandprocenten var dagen før på 13 procent i den rødsvingel, som gårdejer Henning Hansen, Svendsholm, foreløbig har høstet ved Harrested syd for Slagelse på Vestsjælland.

- Vi kører frøet hjem og blæser i det. Med det varme vejr er det nemt at få det ned på de 11 procent, som gør frøet lagerfast, fortæller han, mens han selv kører frøet hjem fra den direkte tærskning.

Allerede dagen inden vores besøg begyndte han at høste rødsvingel af sorten Annalena som den første afgrøde i høstsæsæonen, med et udbytte nær de to t/ha i en førsteårs rødsvingel.

Fire mejetærskere i gang

- Det udbytte er vi absolut tilfredse med. Og vi har forventninger om et tilsvarende godt udbytteniveau i den andenårs rødsvingel, som vi er gået i gang med i dag, vurderer Henning Hansen, som er med i et samarbejde med de nærliggende Gyldenholm og Idagaard.

Det er Idagaard, der med to mejetærskere er i gang med rødsvingelhøsten hos Henning Hansen.

- Vi kører faktisk med fire mejetærskere her tirsdag eftermiddag på to forskellige steder, fortæller Casper Dahl, inspektør på Idagaard.

- I samarbejde med Gyldenholm er vi i dag også startet med at høste deres engrapgræs af sorten Limagie, der har ligget på skår siden i torsdags.

Læs også