Michelin ruller sommernyheder ud til landbrug

Dækgiganten Michelin har sendt en ny serie dæk ud, der er målrettet brug i landbruget, blandt andet til selvkørende sprøjter.

Serien hedder Michelin Agribib Row Crop IF, og udgør sammen med en udvidelse af Trailxbib-serien med syv nye dimensioner en ny målrettet satsning på kvalitetsprodukter til det moderne landbrug.

- Michelin Agribib Row Crop IF er specielt udviklet til selvkørende sprøjter, trailersprøjter og traktorer fra 70-180 HK. Den nye dækserie anvender Michelins Ultraflex-teknologi, der øger dækkets »fodaftryk« for at forebygge jordpakning, giver bedre greb og styrker dæksidernes holdbarhed under drift ved lavt dæktryk, skriver producenten.

Til sammen bidrager det til at beskytte mark og afgrøder, forbedre vækstvilkårene og øge produktiviteten.

Agribib Row Crop IF kommer i fem størrelser, og har højere lastekapacitet med karkasse udviklet efter IF-standarden, 14 procent bedre greb takket være dækmønsterets større kontaktflade med jorden og dybere R1W dækmønstre, og samtidig vil brugeren opleve en reduceret jordpakning takket være en 20 procent større kontaktflade mellem dæk og underlag.

Michelin Trailxbib-serien vokser

Michelin har mere at byde på end blot Agribib Row Crop IF-serien. For med syv nye størrelser udbygger Michelin nemlig Trailxbib-serien fra to til ni størrelser. Trailxbib, der blev lanceret sidste år, er udviklet i samarbejde med landmænd og er designet til forskellige typer landbrugstrailere.

- Ved hjælp af Michelins Ultraflex-teknologi reducerer dækket risikoen for jordpakning og skåner mark og afgrøder. Dækserien er fuldt kompatibel med automatisk dæktryks regulerings system, så landmanden nemt kan justere dæktrykket i forhold til underlag og jordens beskaffenhed, også på trailerudstyret, lyder det fra Michelin.

Blandt fordelene ved Trailxbib-serien kan nævnes, at det effektive, selvrensende dækmønster reducerer mængden af mudder, der efterlades på almindelig vej efter markarbejde.særligt ved mudrede markforhold. Det er især relevant ved mudrede markforhold.

Læs også